Concurență mare pentru contractul de 135,5 milioane lei, pentru modernizarea drumului interjudețean Brașov – Covasna

Șapte constructori se întrec pentru contractul se modernizare a drumului interjudețean dintre Brașov și Covasna ce unește drumurile naționale DN 13 și DN12.



Potrivit președintelui CJ Brașov, Adrian Veștea, cele 7 oferte au intrat acum în evaluare, iar reprezentanții administratiei speră să aibă cât mai curând și un câștigător.

Contractul are o valoare estimată de 135,5 milioane lei cu TVA inclus și este finanțat, in cea mai mare parte din fonduri europene, cu o cofinanțare de 2% din partea Consiliului Județean.

Proiectul prevede modernizarea a 18,576 kilometri de drum, a trotuarelor, amenajarea unor staţii de transport public (inclusiv alveolele), realizarea scurgerii apelor pluviale (rigole, şanturi, drenuri, puţuri absorbante), realizarea de podeţe transversale şi a celor care asigură accesul la drumurile laterale, reabilitare a trei poduri, unul peste râul Olt, unul peste pârâul Măieruş şi unul peste pârâul Remetea.



De asemenea, în proiect este prevăzută şi realizarea sau repararea unor ziduri de sprijin şi amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată, iar acolo unde va fi nevoie, lucrari ds deviere a reţelelor de utilităţi.

Tot prin acest contract, dar cu finanţare de la bugetul local al Judeţului Braşov se va moderniza un sector de drum de 2,990 km, notează bzb.ro.



În prezent, circulaţia între localităţile Măieruş, Ormeniş şi Augustin se desfăşoară cu dificultate (între Ormeniş şi Augustin fiind o porţiune de drum judeţean de pământ), iar conexiunea oraşului Baraolt cu DN 13 este foarte dificilă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.