FOTO. Viceprimarul Braşovului, Costel Mihai, a votat alături de Theodor Paleologu. „Istoria ne oferă din nou o șansă și sper să nu repetăm «Duminica orbului»“

Viceprimarul municipiului Braşov, Costel Mihai, a votat azi alături de Theodor Paleologu, fostul ministru al Culturii, care se găseşte la acest tur de scutin pe lista candidaţilor la preşedinţie. Alături de ei s-au aflat, la o secţie de vot din Capitală, şi europarlamentarul Eugen Tomac, dar și secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin. 



Într-o postare pe Facebook, edilul şi-a îndemnat concetăţenii să iasă în număr cât mai mare la urne şi să îndrepte, prin votul lor, unele greşeli făcute la primele alegeri libere de după Revoluţie, când România era „în continuare manipulată – de data aceasta de aparatul «noului regim» şi cel al televiziunii publice“. 

Primele alegeri libere sau «Duminica Orbului» au generat multă bucurie în rândul românilor, dându-le iluzia democrației manifestată prin dreptul de a-și alege ei înșiși președintele. Atunci, cu o prezență uriașă la urne dar în continuare manipulată- de data aceasta de aparatul „noului regim” și cel al televiziunii publice, România alegea «socialismul cu față umană». Asta în ciuda faptului că a avut și opțiunea unor intelectuali veritabili, cum erau Radu Câmpeanu și Ion Rațiu. De altfel, state cum un înalt grad de democrație, la acea dată, cum sunt Elvetia și Austria, și-au pus speranța într-o opoziție care s-ar fi putut forma in jurul lui Rațiu, de aceea nu au încurajat emigrația masivă a concetățenilor noștri. Din păcate însă, percepția în țară a fost cu totul alta și lucrurile au luat turnura pe care o știm și o simțim azi cu toții. Mulți români care au votat în acea «duminică a orbului», printre care și părinții mei, au ajuns să regrete ulterior că nu au ales inteligența, eleganța și bunul simț. Dar iată că istoria ne oferă din nou o șansă și sper să nu repetăm aceleași greșeli. La acest scrutin prezidențial eu am ales să merg cu omul care îmi inspiră competență, respect și bun simț“, a scris Costel Mihai în postarea sa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.