FOTO&VIDEO. Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie oferă și investigații de cardiologie, în contract cu CJAS. Cabinetul va fi deservit de un cunoscut specialist cardiolog din Brașov

Spitalul de Pneumoftiziologie oferă din această săptămànă și servicii medicale de cardiologie, la cabinetul deschis din cadrul Ambulatoriului integrat, aprobat în structura organizatorică a unității medicale.Numărul persoanelor cu afecţiuni respiratorii care au boli asociate (comorbidități) a crescut, motiv pentru care s-a impus diversificarea serviciilor medicale furnizate și acoperirea unei arii mai largi de investigații paraclinice – explorări medicale, pentru stabilirea diagnosticului de certitudine și a conduitei terapeutice, a spus managerul spitalului, dr. Dan Morar.

„Pentru ca pacienții cu boli respiratorii care au și patologie cardiovasculară să beneficieze de un tratament corect, la timp și complet prin serviciile furnizate de către spitalul nostru, am deschis Cabinetul de cardiologie din Ambulatoriul integrat. Activitatea acestui cabinet este asigurată de un medic cardiolog și de o asistentă medicală și are în dotare, în principal, un electrocardiograf (EKG) și un ecocardiograf de înaltă performanță, achiziționate cu fonduri de la Consiliul Județean Brașov, fapt care va asigura calitatea actului medical și va determina reducerea costurilor consultațiilor de specialitate din alte unități medicale”, a spus dr. Dan Moraru, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie.

 

Beneficiarii serviciilor de cardiologie sunt însă atât pacienții cărora li se recomandă de către medicul curant aceste servicii și care se programează pentru un consult de specialitate la Ambulatoriul integrat, cât și pacienții internați în regim de spitalizare de zi sau în regim de spitalizare continuă la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov. Încheind contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a județului Brașov, serviciile de cardiologie vor fi furnizate gratuit pentru asigurații care au bilet de trimitere de la medicul curant, precum și pentru pacienții internați în spital.„Achizițiile pentru dotarea Cabinetului de cardiologie din cadrul Ambulatoriului TB totalizează 152.000 de lei, fonduri alocate din bugetul județean pe acest an. Practic, bugetul pe care l-am asigurat în 2019 Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov a fost de 937.490 lei, într-o creștere semnificativă față de anii precedenți. În 2018, spitalul a dispus de un buget de 816.190 lei, iar în 2017, de 543.350 lei. În momentul în care vom rezolva problema spațiului și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va avea în sfârșit un sediu care să fie în proprietatea noastră, vom face investiții majore și la acest spital, astfel încât să asigurăm toate condițiile pentru funcționarea lui optimă, în beneficiul pacienților și al asigurării unui act medical de cea mai înaltă calitate”, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Cabinetul de cardiologie din Ambulatoriul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie va fi deservit de dr. Liliana Văduva, un specialist cardiolog cunoscut în Brașov, care vine aici de la Spitalul CFR.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.