Un nou stadion al Brașovului, cu peste 30.000 de locuri, propus tot la „Municipal”, lângă Sala Polivalentă

Dacă până acum, Primăria Brașov lua în calcul doar modernizarea actualului Stadion al Tineretului, municipaliatea a mai lansat o variantă.



Mai exact, vineri, în ședința de plen a Consiliului Local Brașov, primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat o a doua ipoteză: construirea unui stadion nou, pe amplasamentul actualei baze sportive Brașovia, din vecinătatea terenului pe care ar urma să se construiască Sala Polivalentă. 

„Am discutat cu reprezentanții Federației Române de Fotbal. Noile stadioane trebuie să respecte niște criterii, raportate la numărul de locuitori. Mai exact, capacitatea unui stadion trebuie să reprezinte un procent din numărul de locuitori al unui municipiu reședință de județ sau a unei zone metropolitane. Dacă am construi un stadion nou în locul bazei Brașovia, acesta ar putea avea o capacitate de 35.000 de locuri. Dacă s-ar moderniza Stadionul Tineretului, acesta ar urma să aibă o capacitate de 12.000 de locuri, dar ar rămâne problema locurilor de parcare”, a declarat primarul. 



Acesta a mai spus că, pentru a se putea construi stadionul lângă viitoarea Sală Polivalentă, municipalitatea va trebui să facă demersurile pentru preluarea terenului de la Ministerul Educației, care are în proprietatea Baza Brașovia. 

 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.