Veştea şi Scripcaru, întâlnire cu ministrul Sănătăţii pentru spitalul regional de la Braşov. Proiectul Ordinului de arondare a judeţelor la viitorul spital a fost retras din dezbatere publică la venirea Guvernului Orban

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, se vor afla azi la Bucureşti, pentru o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Victor Costache, în care vor încerca să facă lobby pentru aprobarea cât mai rapidă a ordinului de arondare a judeţelor la viitorul spital regional de la Bartolomeu. 



Preşedintele CJ Braşov susţine că aceasta va fi una dintre principalele teme pe care le va aborda în discuţia cu ministrul Sănătăţii. Această întâlnire vine după ce la foarte puţin timp după instalarea noului Guvern condus de liberalul Ludovic Orban, toate proiectele de ordin de ministru sau de alte acte normative lansate anterior în procedură de transparenţă decizională au fost retrase. Printre acestea se afla şi proiectul ordinului ministrului Sănătăţii referitor la arondarea judeţelor la unităţile regionale de sănătate.

Prin acest proiect – unul dintre ultimele lansate în procedură de transparenţă, de către fostul ministru, Sorina Pintea, se modifica documentul existent, în sensul în care judeţele Harghita şi Covasna ar fi urmat să fie deservite de viitorul spital regional de la Braşov (DETALII AICI).



În prezent, ca arondare regională, acestea sunt deservite de Mureş. Spitalul regional de la Braşov se află în stadiul în care deţine un studiu de pre-fezabilitate, realizat în parteneriat cu BERD. Acest spital ar urma să fie construit prin parteneriat public-privat, fiind de altfel, singura unitate medicală de acest rang, pentru care a fost luată în calcul o astfel de variantă de construire.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.