Spitalul Regional Braşov, în dezbatere publică. Sorina Pintea a lăsat „moştenire“ proiectul de Ordin al ministrului Sănătăţii ce stabileşte arondarea la unitatea medicală

Zona de la Bartolomeu, alocată construirii Spitalului Regional Braşov

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică ordinul care stabilește arondarea judeţelor la unitățile medicale clinice, cu profil regional. În acest sens, în noul ordin al Ministerului Sănătăţii apare numele Spitalului Clinic Regional de Urgenţă de la Braşov, pentru care au început primele demersuri pentru construire, şi care, având o capacitate de 849 de paturi, ar urma să deservească şi judeţele învecinate, Harghita şi Covasna. 



Spitalul Clinic regional din Braşov se va construi în zona de nord a oraşului, la Bartolomeu, lângă Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universităţii Transilvania şi Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri (CATTIA), pe un teren de 11,45 hectare. 

Proiectul a trecut de etapa studiului de pre-fezabilitate, în urma căruia s-a propus o structură nouă, care să care să deservească județele Brașov, Harghita și Covasna. Pe această structură BERD va realiza studiul de fezabilitate aferent obiectivului de investiții Spital Clinc Regional de Urgență Brașov.

În data de 6 februarie 2019, Consiliul Local al municipiului Brasov, a ratificat în ședința extraordinară un acord cu BERD, prin care Banca Europeană de reconstrucţie şi Dezvoltare acordă municipiului Brașov suma de 2,5 milioane de euro nerambursabilă, la care vor fi adăugați 250.000 de euro, cota de co-fnanțare de la bugetul local. Cu aceşti bani se vor realiza toate studiile și documentațiile necesare acestui proiect, care va fi realizat apoi în parteneriat-public-privat.



„Acordul de asistenţă dintre municipiul Braşov şi BERD în vederea pregătirii proiectului pentru construirea Spitalului
Regional Braşov.Spitalul Regional Braşov beneficiază de sprijinul BERD printr-o linie specială de finanţare. Această facilitate va permite finanţarea şi obţinerea de informaţii tehnice care vor sta la baza redactării caietului de sarcini în construirea acestui spital. La aceste moment studiul de prefezabilitate a fost realizat și acceptat de Consiliul Municipal Brașov“, se arată în referatul care însoţeşte proiectul de Ordin de Ministru aflat acum în dezbatere publică. 

(Foto: Sorina Pintea, discuţii cu reprezentanţii BERD)