Ordinul Ministrului Sănătății privind Spitalul Regional Brașov, retras din dezbatere publică. Premierul Ludovic Orban a explicat de ce s-a luat această decizie

Lansat în dezbatere publică la începutul lunii noiembrie, proiectul ordinului Ministrului Sănătății  privind  arondarea judeţelor la unitățile medicale clinice, cu profil regional, prin care se stabilea că Spitalului Clinic Regional de Urgenţă de la Braşov ar urma să deservească şi judeţele învecinate, Harghita şi Covasna, a fost scos de pe site-ul ministerului. Motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru a fost explicat de premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă de la Brașov. 

Decizia pe care am luat-o la nivelul Guvernului a fost ca toate proiectele de hotărâri de Guvern, de ordine de ministru sau proiectele de lege care sunt în transparență decizională să fie reanalizate de miniștri. De asemenea, am solicitat președinților celor două camere ale Parlamentului să amâne pentru o perioadă proiectele legislative aflate în dezbatere, atât pe cele inițiate de fostul Guvern, cât și pe cele depuse de parlamentari, pentru ca Executivul să poată pregăti puncte de vedere. Acest lucru se întâmplă de fiecare dată când se schimbă Guvernul. Este normal ca un nou Guvern să își exprime punctul de vedere referitor la proiectele legislative aflate în dezbaterea Parlamentului. Acesta este motivul pentru care unele proiecte postate pe site-urile ministerelor să fie retrase. Toate proiectele pe care le vom considera benefice le vom republica”, a explicat premierul României, Ludovic Orban. 

Despre proiectul ordinului ministrului Sănătăţii, AICI

Spitalul Clinic regional din Braşov se va construi în Bartolomeu, lângă Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universităţii Transilvania şi Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri (CATTIA), pe un teren de 11,45 hectare.  Proiectul a trecut de etapa studiului de pre-fezabilitate, în urma căruia s-a propus o structură nouă, care să care să deservească județele Brașov, Harghita și Covasna. Pe această structură BERD va realiza studiul de fezabilitate aferent obiectivului de investiții Spital Clinic Regional de Urgență Brașov. Pentru a se putea elabora acest studiu, BERD are nevoie de un document oficial, emis de Guvernul României, prin care să se stabilească județele arondate spitalului din Brașov. 

1 Trackback / Pingback

  1. Veştea şi Scripcaru, întâlnire cu ministrul Sănătăţii pentru spitalul regional de la Braşov. Proiectul Ordinului de arondare a judeţelor la viitorul spital a fost retras din dezbatere publică la venirea Guvernului Orban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.