Alternativa rutieră la DN 73 din Bartolomeu, estimată la peste 15 milioane de lei. CL Brașov va decide dacă merită investiția

Consilierii locali brașoveni vor dezbate în ședința de plen de mâine un proiect de hotărâre privind modernizarea străzii Cucului din Bartolomeu, investiție care, dacă va fi realizată, va permite descongestionarea traficului rutier de pe Șoseaua Cristianului și DN 73 (până la Schaffler Români). Conform  studiului de fezabilitate aferent proiectului, valoarea investiției  este estimată la  15.596.764 lei inclusiv TVA, din care 12.089.372 lei (cu tot cu TVA) este valoarea lucrărilor propriu zise.

Conform reprezentanților Primăriei Brașov, modernizarea străzii Cucului are o importanţă specială pentru decongestionarea traficului în zona cartierului Bartolomeu şi accesul din Braşov la DN73 şi DN73A. De asemenea, se va îmbunătăţi accesul la zona industrială Bartolomeu şi se vor crea condiţii pentru dezvoltarea urbanistică a zonei.

Conform proiectului, la intersecția cu Șoseaua Cristianului  va fi amenajat un sens giratoriu. De asemenea,  în zona Schaffler, se va amenaja o trecere la nivel cu calea ferată Bartolomeu – Zărneşti, iar la intersecţia cu DN73  se va realiza un sens giratoriu tip turbogiraţie. 

Strada Cucului va avea două benzi de circulație de căte 3,50 m lăţime, două spaţii verzi adiacente părţii carosabile cu lăţimea de 1,50 m, un trotuar cu lăţimea de 1,50 m şi o pista de biciclişti cu lăţimea de 2,00 m (2 benzi x 1,00m), rezultand o platforma cu lăţimea de 13,5m. Lungimea totală a arterei va fi de 5,9 km. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.