Firma Brai Cata nu se lasă dusă la periferie. Juriștii firmei și cei ai Primăriei Brașov caută o „soluție convenabilă” ambelor părți

De la 1 decembrie, firma de salubritate Brai Cata ar fi trebuit să fie „expulzată” din zonele Valea Cetății, Scriitorilor, Șchei, Centrul Istoric și Astra. De asemenea, de la aceeași oră ar fi trebuit să se ocupe de strângerea deșeurilor menajere doar în cartierul Noua. Decizia a fost luată de Primăria Brașov după ce brașovenii au reclamat de multă vreme calitatea serviciilor prestate de această firmă. În realitate, și acum, lucrătorii companiei amintite se ocupă de ridicarea deșeurilor din toate zonele pe care le are arondate de mai mulți ani.



De altfel, mutarea „la periferie” a operatorului de salubritate nu se va produce prea curând. Mai exact, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a declarat că în luna noiembrie municipalitatea brașoveană „a trimis operatorului un act adiţional la contractul de prestare a serviciilor de ridicare a deşeurilor menajere, însă juriştii acestei firme nu au fost de acord cu acest document. În acest moment se poartă discuţii între jurişti, iar firma îşi desfăşoară activitatea, pentru a se găsi o soluţie convenabilă ambelor părţi. De altfel, în ultimele zile nu au mai fost probleme cu ridicarea deşeurilor de către Brai Cata”. 



 De altfel, Brai Cata nu a fost încă scoasă din schemă nici în ceea ce privește salubrizarea și deszăpezirea din mai multe străzi din Brașov. Luna trecută, Primăria Brașov a anunțat din 29 noiembrie, aceste servicii vor fi asigurate în tot orașul de firma Comprest. Ieri, reprezentanții municipalității brașovene au anunțat că Brai Cata și Euurostrada se vor mai ocupa de deszăpezire până în 15 noiembrie, aceasta fiind perioada „de demobilizare”. Tot până în 15 decembrie, Brai Cata se va ocupa și de salubrizarea domeniului public în zonele în care se ocupa și de ridicarea deșeurilor menajere. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.