Peste 1.500 de proprietari somați de municipalitatea brașoveană să își repare casele. În Centrul istoric al Brașovului au fost identificate 160 de imobile pentru supraimpozitare

În numai câteva luni, din august până în noiembrie, care se ocupă de identificarea imobilelor degradate din zona centrală a orașului a descoperit 160 de clădiri cu probleme, acestea fiind „eligibile” pentru supraimpozitarea de până la 500% începând din 1 ianuarie 2020. După ce au fost descoperite aceste case, municipalitatea brașoveană a început să-i notifice pe proprietari.



 

„Au fost transmise 1.526 de somații proprietarilor.  Diferența dintre numărul de somații și cel al clădirilor este dată de faptul că în unele imobile sunt mai multe apartamente, fiecare aflat în proprietatea unei persoane. De asemenea, sunt clădiri  cu mai mulți proprietari.  În urma acestor somații, am început să primim adrese de la proprietari , prin proprietarii ne-au comunicat faptul că au început reabilitarea clădirilor”, a declarat Sorin Toarcea. 

Cele 160 de imobile pentru care au fost transmise somațiile sunt pe străzile Apullum, Agrișelor, Lungă, Mureșenilor, Republicii, Nicolae Iorga, Iuliu Maniu, dar și pe Bulevardul 15 Noiembrie și în Piața Sfatului.



Potrivit aceleiași surse, în cursul acestui an au fost emise hotărâri de Consiliu Local privind aplicarea unui supaimpozit cuprins între 100% și 500% pentru 13 clădiri degradate. „În luna noiembrie, una dintre hotărâri a fost revocată, iar în ședința de plen din decembrie supraimpozitarea va fi anulată pentru o altă clădire. În cele două cazuri, proprietarii au început reabilitarea imobilelor”, a explicat Toarcea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.