FOTO&VIDEO. Experiența Erasmus. O masterandă a Universității Transilvania a realizat clipul de promovare a insulei Madeira

O masterandă a Universității Transilvania, beneficiara unei burse Erasmus în Portugalia, a realizat scurtmetrajul de promovare a Universității din Madeira – Portugalia, dar și a insulei de la Atlantic, pentru a atrage cât mai mulți studenți atât în programul educațional, cât și la universitatea portugheză.  „#studentofmadeira” este scurt metrajul realizat de către jurnalista Ioana Mircea, masterandă în cadrul Universității Transilvania, în ultimele trei luni. 

Studenții brașoveni din cadrul Universității Transilvania au oportunitatea de a câștiga experiență profesională, o cerință din ce în ce mai importantă pe piața muncii, dar și de a studia în instituții educaționale din întreaga lume prin intermediul Programului Erasmus. Una dintre colaborările Facultății de Sociologie și Comunicare din cadrul Universității Transilvania este cu Universitatea din Madeira – Portugalia. 

Un proiect original inițiat în cadrul acestui program este cel al masterandei brașovene Ioana Mircea și a avut drept scop realizarea unui film de promovare a Universitatii din Madeira și a Insulei Madeira, prin intermediul experienței studenților Erasmus veniți din câteva colțuri ale lumii. #studentofmadeira a devenit unul dintre clipurile oficiale ale Universitatii din Madeira. „Ne propunem ca acest scurt metraj să ajungă în toate colțurile lumii. Universitatea din Madeira are porțile deschise pentru studenții din întreaga lume“, susține Margarida Pocinho, coordonatoarea de practică a  Ioanei Mircea. 

 

Zece studenți, din România, Germania, Italia, Polonia, Grecia, Cehia, dar și din alte țări, au lucrat împreună pentru a realiza scurt metrajul „#studentofmadeira”. În total, s-au filmat 600 de cadre în 4 zile, câte 12 ore pe zi. 

„Experiența personală este elementul de bază al acestui film, pe care l-am învăluit în foarte multă emoție. Veți putea observa că dialogurile sunt foarte scurte, dar în schimb emoția este foarte puternică”, spune Ioana, scenaristul și regizorul #studentofmadeira. 

#studentofmadeira a fost prezentat oficial săptămâna trecută, pe 4 decembrie, în cadrul Universității din Madeira, fiind apreciat, deopotrivă, de către conducerea instituției educaționale, cât și de către presa portugheză și spaniolă, care au prezentat pe larg proiectul și experiența studenților aflați în acest program de studiu și internship.

„Am plecat de la premisa că trebuie să fac ceva unic și foarte bun. În fiecare secundă am avut responsabilitatea de a-mi reprezenta țara, orașul și universitatea. M-am lăsat purtată de visul exotic, am folosit toate cunoștințele acumulate și toată răbdarea, deoarece am muncit cu toții foarte mult. Am filmat de dimineață până seara, și nopți întregi am editat. Dar pot spune că toată munca a fost încununată de un real succes”, ne-a explicat Ioana Mircea, care a fost redactor șef al publicației Zile și Nopți Brașov. 

Pentru toata munca depusă, feedback-ul coordonatorilor săi a fost unul pe măsură. „Ioana este un exemplu pentru noi toți, nu doar pentru studenți. A demonstrat că poți să realizezi orice îți propui, important este să crezi în asta și să muncești din greu“, a spus Fabiano Corte, coordonatorul Erasmus. „Este prima dată când există inițiativa de a realiza un film despre Universitatea din Madeira, din partea unui student Erasmus. Cu siguranță vom folosi acest film de promovare pentru toți studenții Erasmus și nu numai“, afirmă Elsa Fernandes,  pro-rectorul Universității din Madeira.

Realizarea acestui proiect a fost sprijinită de prof. Margarida Pocinho, care i-a fost coordonator în acest program de internship Ioanei Mircea, și prof. Pau Pascual, regizor de film și profesor de arte vizuale la Universitatea din Madeira.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.