Contre între liderii asociațiilor de revoluționari din Brașov, și la 30 de ani de la Revoluție

Revoluția de la 1989 din Brașov a fost comemorată vineri printr-o ședință solemnă a Consiliului Local Brașov, la care au fost invitați atât președintele Asociației „21 Decembrie 1989“, Ioan Demi, cât și președintele Asociației Luptătorilor Rămiților și Urmașilor Eroilor din decembie 1989 (ALRUE), Vasile Mardare și alți participanți la evenimentele de acum 30 de ani. Ceea ce a fost organizat ca un moment solemn al ședinței, a avut pe alocuri și comentarii acide, în care liderul revoluționarilor din 21 Decembrie a vorbit despre faptul că „Revoluția a fost pentru unii o afacere foarte bună“. Comentariile ce l-au iritat vizibil pe liderul ALRUE, adică al revoluționarilor din 22-23 Decembrie, care nu s-a lăsat mai prejos.



Primul care a luat cuvântul în ședința solemnă a Consiliului Local Brașov a fost Ioan Demi. 

„Puțini am fost, mulți mai suntem“, a spus Demi în discursul său după care a povestit pe scurt evenimentele de la IAR, din 21 Decembrie 1989 și marșul muncitorilor, spre centru orașului, în urmă cu 30 de ani. 

„Din păcate, Revoluția a fost o mare afacere pentru unii, care acum sunt la putere“, a mai spus Ioan Demi, care a adăugat că a luat conctat cu „minciuna și impostura“ din nou, de curând, când a devenit consilier la Secretariatul lui Octav Bjoza, la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989. 



Vizibil iritat de declarațiile lui Ioan Demi, Vasile Mardare, liderul Asociației Luptătorilor Rămiților și Urmașilor Eroilor din decembie 1989 (ALRUE) a preferat să povestească pe scurt câte ceva despre modul în care a trăiti zilele Revoluției și despre programul pe care l-a pregătit pentru acest weekend în care se comemorează 30 de ani de la eveniment. 

„Nu știu de ce sugerează că am fi impostori. Dar de fratele lui, care a fost făcut revoluționar nu spune nimic“, a fost un scurt răspuns al lui Mardare când Demi a ieșit din sală pentru scurt timp.



Relația prea puțin prietenoasă dintre cele două asociații de revoluționari de la Brașov este deja bine cunoscută, cele două organiații nereușind să se pună de acord în multe dintre evenimentele de comemorae de până acum. De altfel, și în acest weekend, la împlinirea a 30 de ani de la căderea comunismului, cele două asociații au avut programe diferite, singura acțiune comună fiind, de altfel, participarea la ședința solemnă de Consiliu Local, organizată de Municipalitate. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.