FOTO&VIDEO. Studenții Academiei Forțelor Aeriene Brașov, cu colinde și Moș Crăciun la Centrul pentru copii în situații de risc din Astra

Pentru al treilea an consecutiv, studenții din corul Academiei au vizitat Centrul de zi pentru copiii aflați în situații de risc «Astra», organizând pentru cei mici și pentru invitații lor un mini-concert cu colinde, în finalul căruia a apărut, nu un Moș Crăciun, ci de data aceasta, trei.



Printre invitații speciali ai Centrului de zi a fost și în acest an, directorul Direcției de Asistență Socială Brașov, Mariana Topoliceanu, și viceprimarul Costel Mihai, care a declarat că acest eveniment de la „Astra“ este special pentru el, centrul fiind unul dintre proiectele sale de suflet.

„Ca de obicei, am venit cu corul Academiei dar și cu Moș Crăciun, care le-a adus un cadou acestor copii ce au nevoie de noi, mai ales acum când sunt la limita excluziunii sociale. Acesta este un eveniment de suflet pentru mine, pentru că în 2008 am pornit proiectul de amenajare a Centrului, am obținut finanțarea și am coordonat implementarea lui. Astfel, este o plăcere să îl văd acum funcționând și venind în sprijinul acestor copii aflați în situații vulnerabile – proveninți din familii monoparentale sau ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. De anul viitor, sper ca studenții corului Academiei «Henri Coandă» să aibă și mai mult de colindat, întrucât avem în pregătire un nou proiect, pentru amenajarea unui centru similar în municipiu, în colaborare cu UNICEF“, a declarat viceprimarul Brașovului, Costel Mihai.



Cei mici nu s-au lăsat mai prejos și au schimbat locurile cu studenții din cor, pe „scena“ improvizată. Astfel, îmbrăcați în „clopoței“, ei au cântat și au prezentat o scurtă scenetă pentru invitați. 

Centrul de zi pentru copiii aflați în situații de risc, amenajat la Școala gimnazială nr. 3 din Astra nu este singura oprire a studenților Academiei Forțelor Aeriene ieri. Aceștia au în plan, mai multe activități cu caracter social, menite să aducă în sufletele semenilor lor un zâmbet, o speranță și sentimental de sărbătoare. Pentru început, ei au adunat donații din interiorul Academiei și nu numai, pe care le vor oferi materialele și alimentele strânse persoanelor din Casa de tip familial „Lizuca și Patrocle“ și celor de la Centrul pentru persoane fără adăpost.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.