Gara Brașov intră în reparații, pentru a se asigura un „impact vizual plăcut”. La intrare va fi o copertină din inox și sticlă

După ce până acum a trecut numai prin reparații minore, Gara Brașov va intra în reparații mai ample. Asta după ce și conducerea CFR a ajuns la concluzia că „poarta de intrare în oraș” nu arată bine deloc. Astfel, zilele trecute, CFR SA a lansat o licitație de lucrări în valoare de 2,796 milioane lei cu tot cu TVA, iar conform anunțului postat pe platforma electronică de achiziții publice, scopul acestui contract este asigurarea „unui impact vizual plăcut, atât pentru publicul călător, cât și pentru locuitorii orașului”. În acest sens, Sucursala Regionala CF Brașov are în plan modernizarea zonei CFR aflată la limita de proprietate cu terenul aflat în proprietatea Primăriei Municipiului Brașov. Termenul de depunere a ofertelor fiind 27 ianuarie 2020.



Conform anunțului, licitației, printre altele, se va reface zidul de sprijin care susține peronul 1. Tot în această zonă se vor reface și cele două scări de acces la peron (foarte puțin folosite acum), dar se va amenaja și o rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă. Nu în ultimul rând, va fi modernizată și parcarea care aparține CFR. Nu în ultimul rând vor fi intervenții și la spațiile verzi, pe lista de lucrări fiind și dezrădăcinarea unor arbuști. 



De asemenea, va fi refăcut pavajul din fața chioșcurilor, din cele două aripi laterale ale clădirii Gării. Modificări se vor face și la fațada clădirii principale, astfel pe fațadă se va monta o copertină pe structură de inox cu învelitoare de sticlă. Aceasta va avea o lungime de aproximativ 20 m și, promit reprezentanții CFR, se va încadra în arhitectura clădirii. 

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 16 luni. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.