PMP Brașov, dispus să facă alianțe și parteneriate politice la alegerile locale din 2020, dar în anumite condiții. Partidul a anunțat și primii candidați validați pentru primării din județ

PMP Brașov este dispus să încheie alianțe sau parteneriate locale pentru susținerea unor candidați valoroși la primăriile localităților din zona metropolitan, a anunțat președintele filialei, Costel Mihai. Acesta a precizat însă că eventualele alianțe se vor semna „exclusive cu partide de dreapta“.

 

„Nu excludem să facem, la nivel local, alianțe politice de dreapta. Acolo unde vom considera că există un candidat bun la primărie, în localitățile din zona metropolitană, chiar dacă nu este al nostru, ci al altui partid de dreapta, îl vom susține și sperăm ca și alți parteneri din același eșicher politic, să facă la fel. (…)„Am fost într-o creștere continuă la ultimele alegeri, ca număr de voturi, plecând de la sub 10.000 la localele și parlamentarele din 2016, până la 13.000 la europarlamentarele din acest an și 16.000 la prezidențiale.  Dintr-o analiză pe care am făcut-o suntem o formațiune politică de tip urban, și deși nu avem un electorat stabil, cum este cel al colegilor de la UDMR, de exemplu, i-am depășit în ultimele alegeri. De aceea și la Consiliul Județean și consiliile locale, nu  ne mai punem problema doar de a accede în administrație, ci de a avea un număr anume de reprezentanți, cât mai mare“, a declarat președintele PMP Brașov, Costel Mihai.

 

Declarația a fost făcută marți, într-o conferință de presă în care președintele PMP Brașov a anunțat primii candidați validați pentru alegerile din 2020 la primării din commune aflate în zona metropolitană.

 

Aceștia sunt Sergiu Huțanu, pentru primăria Hărman și Cătălin Popa, pentru primăria Prejmer. Huțanu, în prezent consilier local la Hărman a obținut cel mai bun scor pentru PMP, la alegerile locale din 2016, 18%, în timp ce la Prejmer, Cătălin Popa și el consilier local, a obținut 17%.  Cei doi au proiecte similare pentru localitățile lor, constând, în primul rând în îmbunătățirea transportului în comun și a infrastructurii de transport, între localitate și municipiul Brașov și crearea de creșe și grupe de after-school, de exemplu. Dacă pentru primăria Hărman, Huțanu este primul candidat anunțat de vreun partid, în ceea ce privește primăria Prejmer, se știe deja că Popa îl va avea contracandidat pe Mihai Apafi, din partea PNL, după ce un alt liberal, Șerban Todorică, primar în ultimii 20 de ani, a decis să nu mai candideze în 2020.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.