VIDEO. S-a aprins bradul de Crăciun din Piața Sfatului. Brașovul, de azi cu iluminat de sărbătoare

Brad 2019

Câteva mii de brașoveni au participat în această seară la evenimentul festiv de aprindere a bradului de Crăciun din Piața Sfatului și a iluminatului de sărbătoare din centrul orasului.

MOMENTUL APRINDERII BRADULUI (VIDEO)

Momentul aprinderii iluminatului festiv a fost urmat de un concert susținut de Corul Operei Brașov, cu fragmente din „Crai nou“ de Ciprian Porumbescu, și „Rapsodia Română nr. 1“, de George Enescu, urmat de un concert al Corului UNISON – seniorii & Stars. 

 

700.000 de beculeţe lumineză „Braşovul , oraș din loveste“, începând cu această seară. Odată cu bradul de Crăciun din Piața Sfatului, în această seară s-au aprins și luminițele montate pe stâlpii de iluminat de pe toate străzile din centrul istoric. În zona dintre strada Nicolae Iorga şi Piaţa Unirii sunt montate 269 de ornamente cu înălţimi între 1 şi 3 metri. La acestea se adaugă decoraţiunile de pe Republicii, aranjate sub forma unor porţi, traversările cu ţurţuri de pe străzile Michael Weiss, Postăvarului, Apollonia Hirscher şi Diaconu Coresi, copacii din luminiţe din Parcul Titulescu şi de la Casa Căsătoriilor, fântâna arteziană şi brăduţii din Piaţa Unirii şi Piaţa Enescu.Conceptul de Iluminat Festiv al Brasovului pentru sărbătorile de iarnă poarta titlul ,,Dans de vifor!”

Conform reprezentantului firmei Flash Lightong, care a realizat acest concept, atât designul individual cât și așezarea în spațiu a decorațiunilor își propun să amintească de nămeții de altădată.

Evenimentul de aprindere a iluminatului festiv este primul dintr-un șir de activități care se vor desfășura pe parcursul acestei luni. 

Iată programul următoarelor zile în „Brașov, oraș din poveste“

05 decembrie

16,00 – Teatrul ARLECHINO Brașov;
16,30 – Recital susținut de copii reprezentativi ai Brașovului (câștigători la concursuri și festivaluri naționale și internaționale); 
17,00 – Teatrul COLIBRI din Craiova; 
17,30 – PLANETA VESELĂ – spectacol pentru copii.21 decembrie

17,30 – Colinde și obiceiuri din Maramureș – Ansamblul folcloric al Școlii Populare din Sighetul Marmației; 
18,00 – Colinde și obiceiuri din Moldova – Ansamblul folcloric Codrii Neamțului;
18,30 – Colinde și obiceiuri din Oltenia – Ansamblul folcloric din Pielești;
19,00 – Colinde și obiceiuri din Transilvania – Ansamblul folcloric Măgura Codlei.31 decembrie

22,00 – Muzică DJ;
22,45 – Recital de muzică populară – CĂTĂLIN DOINAȘ și ADINA ROȘCA;
23,25 – Concert – MANDINGA;
23,55 – Concert extraordinar – SMILEY & Live Band; 
00,40 – Muzică DJ.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.