Decizie FRH după apel: Corona Brașov, retrogradată din Liga Națională și eliminată la masa verde din Cupa României

Echipa de handbal Corona Brașov a fost retrogradată din Liga Națională și este eliminată și din Cupa României, ca urmare a pierderii, la masa verde, a meciului din șaisprezecimi, cu CSU Știința București.



Comisia de Apel a FRH, a decis pe 22 ianuarie să admită apelul depus de CSM Corona Brașov, schimbând în parte hotărârea din 6 ianuarie, în sensul de a sancționa echipa de handbal feminin senioare cu retrogradarea din Liga Națională „Liga Florilor MOL“ 2019 – 2020. În rest, comisia menține celelalte dispoziții ale hotărârii atacate.

Precizarea Comisiei de apel vine în contextul în care prin Decizia din 6 decembrie 2019, în cazul Corona Brașov se luase decizia „descalificării“, un termen relativ vag în situația de fațăm, care nu stabilea foarte precis de unde își va relua activitatea echipa de sub Tâmpa.

În baza dispozițiilor Art. 62 alin. 2 din Legea 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, sancționează echipa de handbal feminin senioare a C.S.M. Corona Brașov cu descalificarea și pierderea punctelor obținute în Liga Națională, sezonul competițional 2019-2020“, se arăta în Decizia Comisiei de Disciplină a FRH, din 6 decembrie 2019.



De asemenea, Comisia de Apel a FRH a decis să sancționeze CSM Corona Brașov cu pierderea cu 10-0, a jocului programat în șaisprezecimile Cupei României, cu CSU Știința București, după de a rejudecat pe fond cauza.  Aceasta decizie o menține pe cea adoptaă inițial, în 10 decembrie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.