După multe amânări, sala de gimnastică de la Școala Gimnazială nr. 2 ar putea intra în construcție. Proiectul  nu a trecut până acum de etapa de pregătire a documentațiilor tehnice

Sala veche de sport - Scoala nr. 2

Anunțat în urmă patru ani, proiectul sălii de gimnastică de la Școala Gimnazială nr. 2, din cartierul Astra, nu a trecut de etapa de pregătire a documentației tehnice. Mai exact, zilele trecute, reprezentanții municipalității brașovene au anunțat că în această perioadă se pregătește proiectul tehnic pentru acest obiectiv de investiții, document ce trebuie finalizat până în luna aprilie. Ulterior, se va lansa și licitația de lucrări, procedura fiind inclusă pe Lista de achiziții publice pe anul 2020 a Primăriei Brașov.



Valoarea lucrărilor de amenajare a sălii de sport de la Școala Gimnazială nr. 2 este estimată la suma de  21,667 milioane lei, cu tot cu TVA inclus. Pe lângă spațiul în care se vor desfășura antrenamentele de gimnastică, construcţia va avea şi o sală de fitness, vestiare şi dușuri pentru băieţi, fete şi antrenori, spaţii de depozitare, cabinet medical şi tribune, intenţia fiind de a o omologa pentru competiţii naţionale şi internaţionale de gimnastică. 

Reamintim că pentru acest proiect, municipalitatea a mai avut o tentativă de a realiza Studiu de fezabilitate (SF), după care ar fi trebuie să se pregătească și proiectul tehnic. Consultantul care trebuia să se ocupe de Studiul de fezabilitate nu a pregătit o documentație corespunzătoare, motiv pentru care municipalitatea a reziliat contractul și a apelat la o altă firmă, care a finalizat SF-ul în anul 2018.  



 

Sală de sport și la Școala Gimnazială nr. 4

 Tot în stadiul de pregătire a proiectului tehnic este și construcția sălii de sport de la Școala Gimnazială nr. 4. Și pentru construirea acestei săli, prevăzută cu suprafață de joc pentru sporturile de echipă (dar care nu va putea fi omologată) municipalitatea brașoveană vrea să lanseze licitația de lucrări în cursul acestui an. Valoarea investiției este  estimată la suma de  6 milioane lei, cu tot cu TVA.

Ambele investiții pentru săli de sport la școlile gimnaziale nr. 2 și nr. 4 au ca termen de execuție în 14 luni de la deschiderea șantierului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.