FOTO. Rețeaua de termoficare din cartierul Florilor a cedat din nou. Lucrătorii veniți să repare o avarie au găsit încă 4 spărturi

Angajații Serviciului Public Local de Termoficare au avut ieri o zi grea după ce au fost nevoiți să intervină rapid pentru repararea unei avarii care s-a dovedit a fi mai complexă decât credeau.

Avaria a apărut în zona cartierului Florilor, acolo unde se știe, de altfel, că țevile sunt vechi și cedeaza des, astfel că și pierderile pe rețea sunt majore. 

Când au ajuns la fața locului și au făcut săpătura pentru a repara spărtura pe care o identificaseră, lucrătorii au avut surpriza de a descoperi alte patru, la care au lucrat toată ziua.



„La ora 22.45 s-a început încărcarea rețelei de transport din Florilor. Avaria a fost una majora, pe rețea Dn600/400, de la o spărtura care a generat oprirea furnizării. În urma săpăturii pe rețea, s-au descoperit încă 4”, spun reprezentanții SPLT.

SPLT speră ca astfel de cazuri să nu ne mai repete în sezonul rece următor, mai ales că are planificate modernizări și la rețelele din cartierul Florilor, după cele făcute la rețeaua care alimentează Tractorul.



„În primul semestru al acestui an se va finaliza studiul de fezabilitate aferent înlocuirii totale a rețelei în cartierul Florilor, așa cum s-a procedat și in cartierul Tractorul”, au mai spus reprezentanții SPLT.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.