FOTO&VIDEO. A doua medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de Tineret a fost adusă de Andrei Nica

Sportivul român Andrei Nica a cucerit medalia de aur în proba masculină de monobob, luni, la Jocurile Olimpice de Tineret, ediţia de iarnă, de la Lausanne.

Nica a fost cronometrat cu timpul de 2 min 24 sec 80/100, timp identic cu al germanului Alexander Czudaj, care era lider după prima manşă.

Medalia de bronz a revenit lui Quentin Sanzo (Liechtenstein), în 2 min 25 sec 18/100.

Andrei Nica a dus României a doua medalie de aur la Lausanne, după cea obţinută duminică de Georgeta Popescu, tot la monobob. Cei doi medaliați olimpici ai României sunt pregătiți de Cezar Popescu, la Club Sportiv Orășenesc Sinaia. 

România are trei medalii la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne, după ce miercuri Ramona Ionel a cucerit bronzul în proba de sprint pe echipe mixte la patinaj viteză.

Zâmbet de campion! Andrei Nica a scris istorie pentru sportul românesc . Aurul la monobob a fost o afacere românească …

تم النشر بواسطة ‏‎Comitetul Olimpic si Sportiv Roman‎‏ في الاثنين، ٢٠ يناير ٢٠٢٠

România este reprezentată de 35 de sportivi la cea de-a treia ediţie de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (competiţie rezervată sportivilor sub 18 ani) la biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboard, zece dintre cele 16 discipline sportive aflate în programul competiţiei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.