FOTO. Patru sportivi și doi antrenori de la Corona Brașov vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de Tineret din Elveția

Clubul Corona Braşov va avea patru sportivi participanţi la Jocurile Olimpice de Tineret, care se vor desfăşura în perioada 9-22 ianuarie 2020 la Lausanne în Elveţia. Diana Renţea și Andrei Stănescu vor reprezenta România la schi alpin, Ramona Ionel la patinaj viteză, iar Emilia Munteanu la hochei pe gheaţă. Corona va avea reprezentare şi în rândul antrenorilor, Bogdan Stănescu fiind antrenor la lotul de patinaj viteză, în vreme ce Bogdan Barbu la schi.



România va participa la Jocurile Olimpice de Tineret cu un număr de 35 de sportivi care urmează să concureze la următoarele probe: biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboard, zece dintre cele 16 discipline sportive aflate în programul competiţiei.


Chiar dacă va avea în faţă o competiţie foarte dificilă, la care vor lua startul cele mai bune tinere patinatoare din lume, antrenorul Bogdan Stănescu speră ca patinatoarea Coronei, Ramona Ionel să obţină un timp cât mai bun.

„Jocurile Olimpice de Tineret sunt o competiție puternică la care vor participa peste 1800 de sportivi, dar cu toate acestea, deşi şi întrecerea de la patinaj va fi la un nivel foarte ridicat, sper într-un rezultat bun al Ramonei, pentru că am mare încredere în capacitatea ei de concentrare și mai ales cred în ambiția de care a dat dovadă la competițiile de până acum”.




Antrenorul coordonator al secţiei de schi de la Corona Braşov, Emilian Focşăneanu are şi el speranţe legat de participarea schiorilor Coronei al JOT.

„Mă aștept ca la proba de slalom uriaș, Diana Rențea și Andrei Stănescu să aibă o clasare bună cu o diferență de secunde cât mai mică de locul 1. La slalom special fiind o probă foarte tehnică sper ca ambii sportivi să se claseze cât mai onorabil și diferența de secunde cât mai mică. La ambele probe vorbim de diferență de secunde, nu de clasare, astfel punctajul FIS se poate îmbunătății ceea ce ne ajută în clasamentele mondiale”, a spus Emilian Focșeneanu.



Jucătoarea de hochei pe gheață a clubului Corona Braşov, Emilia Munteanu, are doar 14 ani şi a fost selecţionată în lotul României  după o etapă de selecție națională, în urma căreia Emilia s-a clasat pe locul I, cu un timp de executare de 37,65 și 8 din 8 goluri marcate. Sportiva patinează de la vârsta de trei ani și face hochei de performanță de opt ani, acumulând numeroase premii și rezultate remarcabile alături de echipele pentru care a jucat.

 

1 Comentariu

  1. Hahahaaaaa …” Jucatoarea de hochei pe gheață a clubului Corona Braşov, Emilia Munteanu, are doar 14 ani şi a fost selecţionată în lotul României după o etapă de selecție națională, în urma căreia Emilia s-a clasat pe locul I, cu un timp de executare de 37,65 și 8 din 8 goluri marcate. Sportiva patinează de la vârsta de trei ani și face hochei de performanță de opt ani, acumulând numeroase premii și rezultate remarcabile alături de echipele pentru care a jucat.”…FRHG nu a fost in stare sa publice timpii si clasamentul. Emilia merge pe locul alocat FRHG, Sonia merge pe timpul si skils – ul realizar, dar la amandoua FRHG a pus timpii „din burta” ca sa se piata califica si ” fata lu’ tata”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.