Marian Rasaliu, de la Prefectură la candidat PSD pentru Consiliul Județean Brașov

După ce a finalizat mandatul de prefect al județului Brașov înainte de termen, odată cu plecarea Guvernului Dăncila, Marian Rasaliu va candida pentru presedinția Consiliului Județean Brașov din partea PSD.

Anunțul a fost făcut după conferința județeană extraordinară a PSD Brașov, de duminică.

Marian Rasaliu a devenit, de la inceputul anului, imediat după plecarea de la Prefectură, administrator public al orașului Zărnești (localitate cu primar PSD), funcție pe care o ocupă și în prezent. 



La alegerile locale, el va fi omul pe care PSD îl propune și îl sprijină ca președinte al Consiliului Județean. 

În plus, din punct de vedere politic el a devenit președinte executiv al PSD Brașov.

„In calitate de președinte executiv al partidului voi face tot ce îmi stă în putință ca perceptele social democrate să ajungă în fiecare localitate, în fiecare casă. Îmi doresc oameni demni pentru Brașov, educație de calitate și infrastructură. Mă refer aici la spitale – nu doar la cel regional ci și la cele județene și orăsenesti, la infrastructură mare, respectiv aeroportul care trebuie încheiat, fiindcă se lucrează de 15 ani ala el. De asemenea oamenii de afaceri trebuie să beneficieze de o infrastructura modernă pentru că, în final ecocomia este motorul dezvoltării pentru Brașov. Protecția socială reală este și ea importantă, pentru că Brașovul nu înseamnă doar strada Republicii, ci sunt brașoveni care trăiesc în zonele paupere ale Brașovului – Ausustin, Ormeniș, Gârcini. Mă voi ocupa cu mare seriozitate de toate astea”, a declarat Marian Rasaliu.



Deocamdată însă, nu se știe cu precizie modul în care va fi desemnat președintele CJ, respectiv indirect, prin negocierea partidelor reprezentate în administrația județeană după alegerile locale, sau direct, prin votarea de către cetățean, a candidatului propus.

Rasaliu a mai fost în conducerea Consiliului Judetean, ca vicepreședinte, din partea PD, în mandatul 2004 – 2008,  înpreună cu Vasile Buta. În mandatul respectiv, președinte a fost Aristotel Căncescu, din partea PNL. 

A urmat apoi, un mandat în Parlament pentru Marian Rasaliu, ca senator din partea PDL, în perioada 2008 – 2016.

De asemenea, Rasaliu a fost director al Companiei Naționale a Uraniului – sucursala de la Feldioara (companie de stat), între 2013 și 2016 și pentru aproape un an, între 2012 – 2013, Șef serviciu Economic Recuperare Debite, la APIA.



Potrivit secretarului executiv al PSD, Viorel Chiriac, în acest moment au fost finalizate cam 70-80% din discuțiile aferente listelor cu care social-democrații se vor prezenta la alegerile locale. Ceea ce se știe cu siguranță este PSD va avea candidați la toate primăriile și liste complete pentru consiliile locale, în toate unitățile administrativ-teritoriale. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.