Peste 300 de kilograme de alimente neconforme, retrase din supermarketuri și pensiuni din Brașov

Inspectorii sanitari-veterniari au retras de la vânzare din supermarketuri și pensiuni peste 300 de kilograme de produse neconforme. „Captura“ a fost făcută în perioada sărbătorilor de iarnă, când DSVSA a aplicat, pentru neregulile găsite și amenzi de aproape 125.000 de lei.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov a desfăşurat în perioada sărbătorilor de iarnă (02.12.2019 – 01.01.2020) mai multe controale, în echipe mixte, formate alături de comisari de la Protecţia Consumatorilor şi de inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov, tocmai pentru a preîntâmpina apariția toxiinfecțiilor alimentare. În această perioadă au fost confiscate și retrase de la comercializare Totodată,  332,8 kg de produse neconforme sau chiar cu durata de valabilitate expirată. 



„Au fost alcătuite echipe mixte formate din reprezentanți ai DSVSA, Direcției de Sănătate Publică și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, care au efectuat 202 controale în piețe, târguri, supermarket-uri, magazine alimentare, unități de alimentație publică, pensiuni, cabane, hoteluri, în urma cărora s-au aplicat 89 de sancțiuni, dintre care 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de 124.600 lei”, a declarat directorul DSVSA Brașov, Dorin Enache.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.