FOTO. 8 bovine au fost găsite moarte, la Râșnov, lângă o societate de colectare a deşeurilor. Poliţia şi Garda de Mediu fac cercetări

Opt bovine moarte au fost descoperite, vineri, în proximitatea unei societăţi de colectare a deşeurilor din Râşnov, în acest caz constituindu-se o echipă operativă formată din poliţişti şi comisari ai Gărzii de Mediu, a informat IPJ Braşov.  
„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că, în proximitatea unei societăţi comerciale de colectare deşeuri, situată în apropierea oraşului Râşnov, s-ar afla 8 bovine decedate, existând suspiciunea că ar fi băut apă dintr-un pârâu situat în apropierea acestei societăţi. (…) Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit faptul că bovinele ar fi băut apă din nişte bălţi, şi nu din albia vreunui pârâu”, a precizat IPJ Braşov într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.  
 
Conform acestuia, urmează a fi efectuată necropsia animalelor de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov, în vederea stabilirii cauzei reale a morţii animalelor.

Totodată, echipa operativă, formată din poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Braşov, efectuează verificări cu privire la condiţiile de depozitare şi păstrare a deşeurilor, precum şi cu privire la condiţiile de asigurare a punctului de lucru, urmând ca la finalizarea acestora, dacă vor fi constatate deficienţe şi în funcţie de rezultatul necropsiei animalelor, să fie luate măsurile legale.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.