Sorin Susanu, comisar-șef la Protecția Consumatorilor, despre viitorul hotel de la Palatul Telefoanelor: „Nu va fi hotel de cinci stele cât sunt eu aici“

Comisarul-șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Sorin Susanu, este nemulțumit de autorizația de construire pe care a obținut-o investitorul ce construiește un hotel la fostul Palat al Telefoanelor și spune că va căuta soluții pentru a contesta documentul emis de Primăria Brașov. Motivul pentru care ar vrea să facă acest lucru este acela că în zona centrală unde se construiește hotelul nu există suficiente locuri, iar viitorul hotel, care a depus la dosarul de autorizare contracte de închiriere a unor locuri de parcare, trebuie să aibă minim 55.

Sorin Susanu: „Nu va fi hotel de cinci stele cât timp sunt eu aici“

„Conform Ordinului Ministrului Turismului nr. 65 din 2013, o unitate de 5 stele trebuie să aibă 50% locuri de parcare din numărul de camere. Adică, la 110 camere, este nevoie de 55 de locuri de parcare, pe care nu le asigură. Dacă foloseşte locurile din parcările publice, cred că vor fi prejudiciaţi turiştii şi braşovenii”, a declarat Sorin Susanu. 

În acest context, el a avertizat că „nu va fi hotel de 5 stele cât voi fi eu aici”. Reamintim că investitorul care vrea să construiască un hotel în locul fostului Palat al telefoanelor, de pe bulevardul Eroilor, a obținut autorizația de construire după ce a depus la dosarul înregistrat la Primăria Brașov, contracte de închiriere pentru locuri într-o parcare privată din zonă, în parcările publice gestionate de operatorul privat P&P și în parcarea etajată de la Spitalul Militar. 

Pe de altă parte, pornind de la autorizația de construire pentru hotel, Susanu a reproșat Primăriei Brașov că nu folosește aceeași unitate de măsură în toate cazurile: „Unei persoane fizice, care vrea să construiască o casă de locuit nu i se emite autorizaţia de construire dacă nu face dovada că are şi loc de parcare. Astfel de situaţii ne-au fost reclamate de mai mulţi braşoveni. Unde este corectitudinea și similitudinea, dacă unui cetățean nu i se dă autorizația de construire fără locuri de parcare?”. 

1 Comentariu

  1. Salutare taică și noroc: propritarul o dat de la bun început șpaga cuvenită lui Scripcaru, care face totul jumi-juma cu…Palatul Cotroceni, ceea ce alde Susanu n-o să se pișe contra vântului (adic-a lui Joha).
    Alminteri n-am înțeles niciodată de ce în ditamai curtea interioară a palatului telefoanelor nu s-ar putea face o parcare inclusiv subterană de minim 50 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.