Medic fals, la un cabinet din Predeal! Acesta este specialist în IT dar îmbracă halatul alb, consultă și prescrie rețete. DSP a pornit un control, iar polițiștii au deschis dosar penal

Un programator IT consultă pacienți, le prescrie medicamente, fără să fi trecut nici măcar o oră pe la Facultatea de Medicină! Medicul fals a fost descoperit într-un cabinet din Predeal, de către o echipă Digi24. 



Specialistul în IT se prezintă la cabinetul medical și îi ține locul soției, care într-adevăr este medic, atunci când aceasta lipsește. Bărbatul îmbracă halatul alb, consultă și prescrie, spun jurnaliștii Digi24. 

Bărbatul din Predeal recunoaște cu nonșalanță că nu ar avea ce să caute în cabinet, dar asta nu l-a împiedicat să înșele sistemul:

„Pot face bilet de trimitere, pot face rețetă, dar identică cu cea de luna trecută, pe câte luni doriți, pe una, pe 30 de zile, pe 60 de zile sau pe 90 de zile rețeta, dar fără să schimb tratamentul, medicația”, spune bărbatul când era filamt cu camera ascunsă.

Falsul medic din Predeal nu este singurul din România care practica această meserie fără să aibă diplomă. Celebrul Mateo Politi și o femeie angajată la Spitalul Ilfov pe post de medic ginecolog, deși avea o diplomă falsă sunt alte două cazuri aduse în atenția publicului. 



Echipa Digi 24 a anunțat poliția despre cazul descoperit, iar oamenii legii au intrat în cabinetul așa zisului medic pentru a-i cere explicații. De asemenea, a fost deschis un dosar penal pe numele specialistului IT, pentru exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri, sub semnătură privată.  



Direcția de Sănătate Publică a județului Brașov va efectua un control, prin intermediul Serviciului Control de Sănătate Publică, în vederea sesizării aspectelor semnalate de către dumneavoastră, după cum a anunțat Anca Bâtiu, purtător de cuvânt al instituției. 

Reacția programatorului IT care se dădea medic de familie:  „(Este o practică normală?) Nu, nu mi se pare normală, dar… (De ce credeți că nu este normală?) Pentru că calitatea mea nu este de medic, de asta nu mi se pare normală, dar există o explicație:Trebuie un medic înlocuitor, pe care nu-l putem găsi”, spune Marius Hîrseanu, programator IT.

 

Citiți mai multe amănunte despre acest caz și vedeți ancheta DIgi24, AICI. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.