Brașovenii vor putea consulta pe site-ul Primăriei Brașov harta „clopotelor pentru reciclabile”. Operatorii de salubritate au explicat de ce nu sunt „clopote” în oraș

Operatorii de salubritate din Brașov au fost „chemați la ordine” la Primărie, pentru a explica de ce nu sunt suficiente „clopote” pentru reciclabile în cartierele de blocuri, de ce sunt unele probleme cu ridicarea reciclabilelor din zonele de case, dar și pentru a prezenta un „plan de bătaie” pentru perioada următoare.



 

Ce măsuri au fost stabilite:

  1. Până la finalul acestei săptămâni, operatorii trebuie să pregătească o hartă interactivă care va fi postată și pe site-ul Primăriei Brașov. Pe această platformă vor fi trecute toate punctele în care sunt amplasate clopote. În acest mod, locuitorii din zonele de blocuri vor ști exact unde să ducă reciclabilele.
  2. De la 1 martie, în zonele de case, reciclabilele vor fi ridicate săptămânal. În acest moment, acest lucru se face o dată la două săptămâni, iar oamenii mai încurcă zilele și lasă la poartă sacul cu reciclabile când nu trebuie.
  3. Având în vedere că unii agenți economici aruncă deșeurile la platformele de gunoi destinate colectării deșeurilor de la populație, operatorii de salubritate vor trebui să analizeze posibilitatea de a „legaliza” această practică. „În timpul acestor discuţii, primarul (George Scripcaru-n.n.) a spus că, dacă pentru acei agenţi economici depozitarea deşeurilor la platforme reprezintă soluţia optimă, atunci ei ar trebui să plătească serviciul, iar operatorii să crească frecvenţa de ridicare. Nu este normal ca nişte cetăţenii să plătească pentru funcţionarea unor agenţi economici”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.
  4. Operatorii de salubritate vor trebui să analizeze posibilitatea încheierii unor contracte cu proprietarii apartamentelor, nu cu asociațiile de proprietari. Conform informațiilor Primăriei Brașov sunt situații în care cetățenii sunt la zi cu plata întreținerii (în care este inclusă și ridicarea deșeurilor menajere), dar asociațiile de proprietari nu fac plățile către operatorii de salubritate.



„Clopotele” dispar

Pe de altă parte, în timpul discuției de la Primărie, operatorii au avut și o reclamație. „Se fură acele igluuri („clopote pentru reciclabile” n.n.). De săptămâna trecută la cei doi operatori au dispărut 10 astfel de recipente”, a spus Toarcea.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.