Brașovul nu mai e în procedură de infrigement. Ministrul Mediului: „De la lună la lună, calitatea aerului din Brașov este din ce în ce mai bună

Ministrul Mediului, Costel Alexa, a anunțat vineri, la Zărnești, că Brașovul a făcut progrese în ceea ce privește calitatea aerului, motiv pentru care nu mai este pe lista celor trei orașe pentru care România a intrat în procedură de infrigement.

„Astăzi, în procedură de infrigement la Curtea Europeană de Justiție mai este doar Bucureștiul. Municipiile Brașov și Iași au în implementare Planurile Integrate de Calitate a Aerului. Brașovul a făcut pași importanți în reducerea poluării, inclusiv prin investițiile făcute, atât în infrastructură, cât și în ceea ce privește implementarea măsurilor prevăzute în plan. Se observă că de la lună la lună, calitatea aerului din Brașov este din ce în ce mai bună”, a spus Alexa. 

Totodată, Costel Alexa a promis că Ministerul Mediului va sprijini și în acest an eforturile autorităților locale în ceea ce privește îmbunătățirea calității aerului, fie prin suplimentarea fondurilor pentru programele „Rabla clasic” și „Rabla Plus”, cât și prin finanțarea achiziției de mijloace de transport „verzi”. De asemenea, el a anunțat că în acest an Ministerul Mediului va cumpăra anul acesta două laboratoare mobile, dintre care unul va ajunge la Brașov. 

Alte patru laboratoare mobile vor fi cumpărate de Primăria Brașov, care, pentru achiziția acestora a alocat suma de   1,5 milioane lei. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.