Cât de profundă este totuși „dragostea” dintre USR și PLUS, la Brașov? În organizațiile locale au apărut și demisiile

Dacă de Valentine’s Day, USR a încercat un mesaj creativ, lansând pe pagina de Facebook al filialei un „mesaj de dragoste“ prin care vorbea, metaforic despre colaborarea/ fuziunea cu PLUS, se pare că negocierile pentru listele comune la alegerile locale sunt încă în plină desfășurare și pun multe paie pe foc în relația dintre cele două partide membre ale Alianței 2020.

Aceste discuții și negocieri, pe alocuri „tăioase“, au creat deja primele nemulțumiri în Alianță și primele „divorțuri“, chiar înainte de „căsătoria“ oficială USR – PLUS.  Astfel de situații sunt în organizațiile de la Săcele sau Ghimbav, de exemplu, unde reprezentanții PLUS ar vrea mai multă „apreciere“, transpusă în poziții mai bune pe listele la alegerile locale, dat fiind că reprezentanții lor par a avea, cel puțin la acest moment, o vizibilitate mai bună și implicare în proiecte ale localităților lor.

La nivelul organizației Ghimbav a Alianței USR-PLUS, „divorțul“  s-a lăsat chiar și cu o demisie, înregistrată deja. Coordonatorul PLUS Ghimbav, Cristian Uricariu, care are o vizibilitate bună în zona nouă a orașului și-a anunțat intenția de a fi candidatul Alianței la funcția de primar. Pentru că nu fost pe aceeași „lungime de unda” cu colegii de la USR-  organizație care de curând are o nouă conducere, Uricariu a anunțat că și-a depus demisia din partid și că vrea să candideze la Primăria Ghimbav și Consiliul Local, din postura de independent.

Așadar, în ciuda răspunsului afirmativ al PLUS la „cererea în căsătorie“ de Valentine’s Day, tot printr-o metaforică postarea pe Facebook, negocierile de fuziune și/sau de stabilire a unor liste comune de candidați la nivel local se lasă cu „ore fierbinți“ (a se citi dispute online), unele chiar în văzul lumii.

Disputele au la bază tocmai un sondaj, care arată intenția mai mare de vot pentru USR. Având la dispoziție sondajul, USR ar dori, se pare, ca raportul dintre reprezentanții săi și cei ai PLUS, pe listele de la alegerile din iunie, la nivel de consilii locale, să fie de 3:1. Mai mult decât atât, USR – considerând că este principalul partid al Alianței, ar dori să impună în majoritaea localităților, propiii candidați la primării, iar în listele pentru consiliile locale, pe primele poziții, de asemenea, să fie reprezentanții săi.

Rămâne de văzut când, daca și cum vor face „Casă bună”, în organizațiile din județul Brașov, USR și PLUS.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.