Evacuarea Muzeului Satului Brănean, amânată pe termen nelimitat. Ministerul Culturii este interesat să cumpere terenul scos la vânzare

Programată pentru zilele trecute, evacuarea Secției de Etnografie (Muzeul Satului Brănean) a Muzeului Național de Istorie Bran nu a mai avut loc, după ce proprietara unei treimi din teren, Elena Polizu,  nu a actualizat oferta de vânzare pentru Ministerul Culturii, pentru ca acesta să își poată exercita  dreptul de preemțiune.

„Proprietara a depus o ofertă de vânzare pentru anul 2019. Acum, trebuie să revină cu o ofertă de vânzare pentru anul 2020, însă, deocamdată, proprietara nu este în țară. Ministerul Culturii și-a exprimat intenția de a-și exercita dreptul de preemțiune și de a cumpăra terenul deținut de proprietară, dar pentru asta are nevoie de o oferă de vânzare valabilă pentru anul 2020. Cum aceasta nu a fost depusă, procedura de executare a fost amânată pe termen nelimitat”, a declarat directorul Muzeului Național Bran, Mihai Gorgoi. 

Pe de altă parte, Gorgoi a afirmat că, cel puțin o perioadă, muzeul nu se va închide din cauza celorlalte două treimi de teren. „Acestea au fost retrocedate către doi moștenitori ai proprietarului inițial. Cei doi moștenitori, care trăiesc în Germania și Franța au acum peste 90 de ani  și-au vândut părțile în urmă cu mai mulți ani, însă nu au notificat Ministerul Culturii, pentru ca acesta să aibă posibilitatea de a-și exercita dreptul de preemțiune. În aceste condiții, Ministerul Culturii a contestat în instanță actul de vânzare-cumpărare, iar acum procesul este pe rol”, a a explicat directorul muzeului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.