FOTO. Patinatoarea Coronei Brașov, Mihaela Hogaș, AUR la Cupa Mondială de la Minsk! Sportiva română este nr. 1 mondial în clasamentul general

Patinatoarea de viteză a Coronei Braşov, Mihaela Hogaş a câştigat duminică dimineaţa, medalia de în finala de 500 m de la Cupa Mondială de Neoseniori de la Minsk şi a fost premiată şi pentru locul 1 în clasamentul general după toate Cupele Mondiale din acest sezon.

Sportiva antrenată de Bogdan Stănescu a terminat cursa de 500 metri de la Minsk pe prima poziţie, urmată de italianca Linda Rossi şi Ekaterina Sloeva din Belarus. În clasamentul general, Mihaela Hogaş este tot pe prima poziţie, urmată de Lea – Sophie Scholz (Germania) şi Xue Lin (China). La finalul cursei care i-a adus aurul mondial, Mihaela Hogaş a declarat că este foarte fericită că visul i-a devenit realitate.

„Mi-am dorit foarte tare să aud imnul României, să am aurul la gât şi să trăiesc real ceea ce era doar un vis. Sunt fericită şi simt cu adevărat că munca de până acum a meritat cu prisosinţă. Mulţumesc celor care au crezut în mine, care investesc în sport şi implicit şi în secţia de patinaj de la Corona. Această medalie se datorează multor oameni şi sunt extrem de fericită că astăzi le-am adus în special lor o mare bucurie. Faptul că sunt pe locul 1 şi în clasamentul general îmi dublează emoţiile şi sincer, cred că nici nu realizez acum, deşi am cupa în mână şi medalia la gât…”, a spus Mihaela.

        

 

Şi antrenorul Bogdan Stănescu a fost emoţionat de medalia câştigată şi a subliniat că rezultatele de la Cupa Mondială de la Minsk îl va motiva şi mai tare să arate, împreună cu patinatorii Coronei, că acest sport merită investiţia în el.

„Sunt fericit şi emoţionat. Simţim cu adevărat că merită toate eforturile noastre, că merită lunile state departe de casă, ca să ne putem antrena în condiţii bune pe piste de nivel european, iar pentru asta chiar vreau să mulţumesc Municipalităţii şi clubului Corona care a susţinut mereu cantonamentele noastre şi participarea în concursuri importante din toată lumea. Toate acestea ne-au adus unde suntem astăzi, şi anume la o Cupă Mondială, cu o sportivă a Coronei cu aurul la gât. De asemenea, faptul că Mihaela Hogaş este pe locul 1 şi în clasamentul general, în faţa sportivelor din Germania şi China, este o performanţă foarte mare şi sperăm din suflet ca Mihaela să fie sănătoasă pentru că ne dorim să rămânem în top şi de ce nu, să urcăm acolo şi cu alţi patinatori ai Coronei”.

      

Sâmbătă, Mihaela Hogaş a câştigat medalia de argint şi în cursa de 1000 m.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.