FOTO. Noua față a compartimentului Nou-născuți de la Spitalul Clinic de Copii Brașov

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii a reinaugurat compartimentul de Neonatologie, care a trecut, în ultimele luni, prin reparații și igienizări și a fost dotat cu echipamente noi.

Compartimentul de Neonatologie al Spitalului de Copii Brașov are 15 paturi, după cum a precizat directorul medical al Spitalului, dr. Liviu Munteanu. Aici s-au făcut lucrări de reparaţii şi igienizări care au constat în schimbarea uşilor şi geamurilor cu tâmplărie PVC, montarea linoleumului tip tarket pe pereţi şi pe podea, înlocuirea corpurilor de iluminat şi a instalaţiilor sanitare, montarea purificatoarelor de aer în saloanele copiilor şi a instalaţiei de aer condiţionat în saloanele de mame şi suplimentarea grupurilor sanitare alocate mamelor cu o baie şi un duş. Lucrările s-au desfăşurat în perioada septembrie – decembrie 2019, fiind făcute de către firma Indfloor.

 

Valoarea investiţiei de la compartimentul de Neonatologie al Spitalului de a fost de 688.350 lei, bani asigurați integral din fondurile Consiliului Județean. 

Pentru 2020, Spitalul Clinic de Copii solicită un buget de  6.185.360 lei, din care 3.330.000 lei pentru reparaţii curente, 2.770.360 lei pentru dotări cu aparatură, echipamente medicale, mobilier şi 85.000 lei destinate taxei pentru acreditarea spitalului.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.