Gabriela Scutea, de la Parchetul Curţii de Apel Braşov, a primit aviz negativ din partea CSM. Ea a fost propusă pentru funcţia de procuror general al României

Procuroarea de la Braşov, Gabriela Scutea, propusă de ministrul demis al Justiţiei, Cătălin Predoiu pentru funcţia de procuror-general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a primit aviz negativ din partea CSM.

Potrivit unor surse, decizia a fost luată cu patru voturi „împotrivă“ şi două voturi „pentru“. Acest aviz este însă unul consultativ, ultimul cuvânt pentru desemnarea procurorului general aparţinându-i preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Aviz negativ din partea CSM a primit şi Georgiana Hosu, propusă la şefia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Singurul care a primit aviz pozitiv de la Secţia pentru procurori a CSM a fost Crin Bologa, propus de Cătălin Predoiu la conducerea DNA.

Gabriela Scutea a fost procuror general adjunct al României şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în perioada frământărilor legate de OUG 13.

Conform CV-ului, Gabriela Scutea și-a început cariera în 1995 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea, ca procuror stagiar. Din 1997 a lucrat, pe rând, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov și Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov și apoi a fost prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov și Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

Din noiembrie 2006 până în mai 2013 a activat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ca adjunct al procurorului general, responsabil pentru activitatea Secției Judiciare, iar apoi, până în august 2013, ca și consilier al Procurorului general. În perioada 2013 – 2016, Gabriela Scutea a lucrat ca înalt reprezentant al Ministerului Justiției pentru relația cu Comisia Europeană pe aspecte referitoare la îndeplinirea condițiilor stabilite în cadrul MCV privind reforma sistemului judiciar și lupta anticorupție.

Potrivit g4media.ro, din postura de secretar de stat la Ministerul Justiției, procurorul Gabriela Scutea a salvat situația în fața unui dezastru ce putea fi creat de OUG13, întrucât l-a convins pe ministrul Florin Iordache să accepte un termen de 10 zile pentru intrarea în vigoare a ordonanței care impunea un prag la abuzul în serviciu și îl salva pe Liviu Dragnea de dosarul angajărilor fictive. În termenul de 10 zile au izbucnit proteste masive care au determinat Guvernul Grindeanu să emită o nouă OUG de anulare a celebrei OUG 13.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.