Un procuror din Brașov candidează pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție

6 candidați s-au înscris pentru concursul de ocupare a postului de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Unul dintre candidați, procurorul Gabriela Scutea și-a construit cariera la Brașov unde a activat pe rând la parchetele de pe lângă Judecătoria Rupea, Judecătoria Brașov, Tribunalul Brașov și Curtea de Apel Brașov.

Contracandidații săi la șefia DNA sunt procurorii Nicoleta Tănase, Nicolae Lupulescu, Andrei Bodean, Adina Florea și Sorin Armeanu. 
Andrei Bodean și Adina Florea, sunt din Constanța,  Sorin Armeanu este prim procuror al Tribunalului Vaslui, general-maior Nicolae Lupulescu activează în cadrul Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General din 14 martie 2016, când a fost detașat pentru o perioadă de trei ani și Paula Tănase, procuror în Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

**

Gabriela Scutea a fost procuror general adjunct al României şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în perioada frământărilor legate de OUG 13.

Conform CV-ului, Gabriela Scutea și-a început cariera în 1995 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea, ca procuror stagiar. Din 1997 a lucrat, pe rând, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov și Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov și apoi a fost prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov și Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

Din noiembrie 2006 până în mai 2013 a activat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ca adjunct al procurorului general, responsabil pentru activitatea Secției Judiciare, iar apoi, până în august 2013, ca și consilier al Procurorului general.

În perioada 2013 – 2016, Gabriela Scutea a lucrat ca înalt reprezentant al Ministerului Justiției pentru relația cu Comisia Europeană pe aspecte referitoare la îndeplinirea condițiilor stabilite în cadrul MCV privind reforma sistemului judiciar și lupta anticorupție.

„Perioada OUG 13“ a prins-o pe Gabriela Scutea la Ministerul Justiției, unde ocupă o funcție de secretar de stat începând cu 2016.

Potrivit g4media.ro, din postura de secretar de stat la Ministerul Justiției, procurorul Gabriela Scutea a salvat situația în fața unui dezastru ce putea fi creat de OUG13, întrucât l-a convins pe ministrul Florin Iordache să accepte un termen de 10 zile pentru intrarea în vigoare a ordonanței care impunea un prag la abuzul în serviciu și îl salva pe Liviu Dragnea de dosarul angajărilor fictive. În termenul de 10 zile au izbucnit proteste masive care au determinat Guvernul Grindeanu să emită o nouă OUG de anulare a celebrei OUG 13.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.