Liceenii brașoveni pot face pregătire gratuită pentru BAC, cu profesorii Universității Transilvania

Pentru al optulea an consecutiv, cadre didactice ale Universităţii Transilvania Braşov pregătesc gratuit elevii care vor susţine examenul de Bacalaureat.

Universitatea Transilvania din Braşov, prin Facultatea de Litere şi Facultatea de Matematică şi Informatică, organizează pregătire pentru examenul de Bacalaureat. Pregătirea este concepută sub forma unor module interactive, care vor fi susţinute de profesori renumiţi din universitate, începând din 05.03.2020 la Matematică şi din 06.03.2020 la Limba şi literatura română şi la Informatică.



Cursurile de matematică cuprind noţiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie şi geometrie, iar cele de informatică cunoştinţe despre algoritmi, grafuri, vectori şi matrici, dar şi variante de probleme. La limba şi literatura română cursurile urmăresc să îi înveţe pe elevi cum să analizeze stilistic textele literare şi nonliterare şi cum să utilizeze corect şi adecvat limba română în diferite situaţii de comunicare. De asemenea, cursurile de pregătire la limba şi literatura română sunt axate şi pe analizarea operei marilor clasici, a poeţilor canonici şi prozatorilor interbelici.

La cursurile de pregătire pentru examenul de bacalaureat sunt aşteptaţi elevii din anii terminali ai învăţământului liceal din Braşov, dar şi din zonele limitrofe. Aceştia îşi pot alege modulele la care participă în funcţie de propriile opţiuni şi nu este necesară înscrierea prealabilă. Participarea la cursuri este liberă, însă elevii sunt rugaţi să urmărească pagina de facebook a universităţii (Universitatea Transilvania din Braşov) pentru eventualele modificări ce vor apărea în program.



Cursurile de limba şi literatura română se desfăşoară în corpul T al Universităţii Transilvania din B-dul Eroilor nr. 25, în sala TP4. Cursurile de matematică şi cele de informatică vor avea loc în corpul P al Universităţii din strada Iuliu Maniu nr. 50, în sala PIII1. Elevii se pot prezenta direct în amfiteatre, conform calendarului de pregătire afişat pe site-ul universităţii, la adresa: https://admitere.unitbv.ro/pregatire-bac.html

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.