Aleșii PSD s-au contrat din pricina donațiilor pentru lupta anti-CoVID.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, le-a cerut parlamentarilor social-democraţi să doneze câte 5.000 de lei, bani care să fie folosiţi în lupta pentru combaterea coronavirusului.

„Mă bucur că toţi colegii mei au înţeles că în această perioadă trebuie să fim solidari. Toţi parlamentarii PSD au decis că vor dona 50% din indemnizaţiile lor pentru a sprijini achiziţia urgentă de echipamente medicale de maximă necesitate”, a anunţat Marcel Ciolacu, citat de adevarul.ro, la finalul unei şedinţe a Comitetului Executiv care a avut loc săptămâna trecută prin videoconferinţă.

Donaţia nu viza întreaga perioadă în care funcţionează starea de urgenţă, ci un singur salariu. Chiar și așa, nu toți parlamentarii au fost de acord cu propunerea.

Pe un grup intern al partidului, unii social-democraţi au protestat, susţin surse din PSD pentru Adevărul. Cel mai vocal a fost deputatul de Vaslui Adrian Solomon, preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, care a avut două obiecţii la propunerea lui Ciolacu.

În primul rând, Adrian Solomon s-a plâns că, spre deosebire de alţi parlamentari PSD, care derulează şi alte afaceri în paralel, prin interpuşi, el trăieşte doar din leafa de parlamentar, susţin sursele citate.

Ca preşedinte de Comisie, Adrian Solomon are o indemnizaţie lunară de 11.803 lei, sumă netă. Aşadar, un parlamentar PSD nu se poate descurca cu aproape 7.000 de lei pe lună, în perioadă de criză!

În al doilea rând, Solomon le-a bătut obrazul colegilor de partid că se laudă cu donaţiile, deşi în Biblie scrie că binele se face în tăcere.

Întrebat de Adevărul despre contrele din PSD legate de bani, Adrian Solomon a explicat:

”Nu a existat o dispută, ci o discuţie despre a aduna banii de la toţi parlamentarii PSD într-un coş comun. Când vine vorba de a aduna la grămadă, eu sunt mai reţinut. Eu am spus că trebuie să doneze fiecare unde crede de cuviinţă. Spre exemplu, eu am donat jumătate din indemnizaţie acasă, la spitalul din Bârlad, pentru că mi-e mai aproape cămaşa decât paltonul. Am făcut pe dracul în patru şi am cumpărat 50 de combinezoane pentru medici. (…l Nu sunt adeptul să ne batem cu cărămida în piept când facem un act de donaţie. Şi Iisus Hristos a spus, în predica pe care a ţinut-o pe munte, să nu ştie stânga ce face dreapta atunci când facem milostenie. Găsiţi în Evanghelia după Matei”, a mai spus deputatul de Vaslui.

Precizăm că în ultimele trei săptămâni, Parlamentul s-a reunit de două ori: o dată, fizic, pentru a învesti Guvernul Orban şi încă o data, online, pentru a aproba starea de urgenţă impusă de preşedintele Klaus Iohannis prin decret. În rest, au mai funcţionat câteva comisii de specialitate, tot prin videoconferinţă. Cu toate astea, parlamentarii își iau indemnizațiile întregi, iar fondul de cheltuieli sunt și ele în continuare neatinse.

Comparativ, mii de angajați din sectorul privat urmează să intre forțat în șomaj tehnic și vor trăi cu mai puţin de 2.500 de lei lunar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.