Bilanțul deceselor de COVID-19 a ajuns la 11! Incă trei pacienți ai murit zilele trecute la Suceava, decesele fiind raportate abia azi

Numărul deceselor pe fondul noului coronavirua ajunge azi la 11, după ce Grupul de comunicare strategică de la nivelul Guvernului a anunțat că alte trei persoane purtătoare de COVID-19 au decedat.

Ingrijorător este faptul că cele trei persoane au decedat în zilele anterioare, însă raportarea la Institutul Național de Sănătate Publică s-a făcut abia azi. Toate 3 decesele au fost înregistrate la Spitalul Județean Suceava, unitate medicală aflată deja in carantină, unde zeci 27 medici, 30 de asistente și 17 infirmiere au fost confirmați deja cu infecția.

Din datele oficiale de la Guvern, la 22 martie, la spitalul din Suceava a decedat un bărbat în vârstă de 59 de ani, „fără posibilă expunere precizată”, după cum se arată în informarea Grupului de comunicare strategică.

O zi mai tărziu, pe 23 martie, a decedat o femeie de 80 se ani, de asemenea fără posibilă expunere precizată. În aceeasi zi a murit zi un bărbat dd 71 de ani, tot la Spitalul Județean Suceava.

„Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s- au primit rezultatele probelor de laborator. Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre-existente ( boli cardiovasculare, diabet). Decesele au fost raportate la INSP în această seară”, a precizat Ministerul Sănătătii intr-o postare pe Facebook.

Cele trei decese raportate marți seară la Spitalul Județean Suceava se aduagă altor două care au fost raportate luni în aceeași unitate spitalicească. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.