Numărul deceselor persoanelor cu COVID-19 a ajuns la 14. Suceava, „epicentrul” noului coronavirus

Autoritățile sanitare au anunțat în 25 martie al 14-deces al unei persoane cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 52 ani internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava care a fost confirmat pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020 și care a decedat în această după amiază. Conform comunicatului prin care a fost anunțat acest deces, bărbatul suferea de obezitate. 

De altfel, la unitatea sanitară din Suceava s-au înregistrat până acum 6 decese (inclusiv cel din 25 martie) ale unor persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, spitalul sucevean conducând detașat „topul național”. Totuși, trebuie precizat că toate cele 14 persoane care au decedat în România (inclusiv cei de la Suceava) aveau și alte afecțiuni. 

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Suceava are mari probleme în ceea ce privește gstionarea COVID-19. De altfel, ieri unitatea a fost închisă pentru 48 de ore, iar astăzi managerul unității  Vasile Râmbu a fost suspendat. 

Din totalul de 233 de medici de la Spitalul Județean Suceava, sunt contaminați 34 medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare. Sunt asimptomatici sau au simptome ușoare.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.