Primăria Făgăraș preia de la CNAIR terenul pentru ocolitoarea municipiului. „Proiectul va fi realizat de la bugetul local dar banii vor fi recuperați din fonduri europene”

Comisia reunită CNAIR – Primăria Municipiului Făgăraș s-a întrunit luni și a demarat procedura de predare primire a ocolitoarei. Drumul va fi amenajat de către autoritatea locală, după cum a precizat primarul Gheorghe Sucaciu.

„Prin predarea acestui imobil din domeniul public al statului în domeniul public al Municipiului Făgăraș se creează, astăzi, o certitudine. Ce ne-am dorit de 30 de ani se împlinește. Acum începe implementarea acestui proiect, finanțat din bugetul local al municipiului printr-un credit accesat în anii anteriori. Vă asigur că toți banii pentru acest obiectiv vor fi recuperați din fonduri europene. Vorbind de termenul de începere a lucrărilor, sunt necesare două luni pentru a ne ocupa de actualizarea documentației și alte trei luni de organizare a licitației. Dacă nu vor fi contestații, lucrările vor putea fi demarate în luna august. Subliniez, însă, că acest termen va putea fi respectat doar dacă firmele participante la licitație nu vor depune contestații. Le mulțumesc colegilor din primărie pentru toată munca depusă în acest sens, care nu a fost deloc ușoară”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Comisia din cadrul Primăriei Făgăraș care a însoțit pe teren reprezentanții CNAIR a fost formată din: primarul Gheorghe Sucaciu, secretarul general Laura Elena Giunca, arhitect-șef Liliana Boer, director economic Daniel Ludu, consilier onorific al primarului, Mariana Câju, consilier Birou Investiții Adrian Bica, consilier Birou Patrimoniu Elena Tănase.

„S-a încheiat procesul verbal de constatare și identificare a imobilului în baza a două dispoziții: una a directorului general al CNAIR, iar alta a primarului. Ne-am deplasat pe teren și am verificat să corespundă datele cu cele din actele existente”, a spus Liliana Boer, arhitect-șef al municipiului Făgăraș.

Parcursul pentru modernizarea acestui drum va fi următorul: după predarea imobilului, a documentației tehnice și a avizelor necesare, Primăria Făgăraș va actualiza documentația și avizele cu termen depășit, apoi studiul de fezabilitate va fi scos la licitație pentru desemnarea proiectantului și constructorului pentru realizarea lucrărilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.