„Scenariul 2“ de coronavirus la Brașov. Măsuri suplimentare dispuse de Comitetul Local pentru Situații de Urgență

Având în vedere ca numarul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns la 31 la nivel national, autoritățile au trecu la „Scenariul 2” din 4, cu măsuri mai stricte. (detalii aici).

Acest scenariu aduce măsuri mai stricte și la Brașov. Astfel, în urma ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-a luat măsura închiderii mai multor instituții, pe lângă cele deja anunțate de ieri, respectiv școli, grădinițe, creșe, instituți de cultură.

Potrivit viceprimarului Brașovului, Costel Mihai, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis ca pe toată perioada cât vor fi închise unitățile de învățământ, să fie închie și școlile.

„Deocamdată vorbim despre o perioadă până la 22 martie, însă, dacă va fi nevoie, termenul poate fi prelungit. De asemenea, instituțiile de cultură își suspendă spectacolele până la finalul lunii, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade“, a precizat viceprimarul.

O măsură luată azi are în vedere Direcția de Servicii Sociale Brașov, cu centrele din subordine: „Vorbim despre Centrul pentru Copii aflați în situații de risc «Astra», Centrul de Zi pentru Vârstnici și Centrul de Recuperare Neuromotorie «Sf. Nicolae», care își suspendă activitatea. De asemenea, am propus ca la Centrul Respiro al Direcției de Asistență Socială, precum și la centrul pentru persoane fără adăpost să se  interzică de azi vizitele aparținătorilor“, a explicat Costel Mihai.

În ceea ce privește bazele sportive din subordinea Municipalității, acestea se închid pentru public. Astfel, pentru următoarea perioadă, la patinoar, la bazin sau la sala sporturilor nu va mai avea acces publicul. „Sportivii vor putea să se antreneze, însă publicul larg nu va avea acces. Competițiile care sunt în plan se vor desfășura, dar fără spectatori“, a explicat viceprimarul.

„Am luat aceste măsuri în contextul în care la nivel național a crescut numărul de cazuri confirmate de coronavirus, iar noi vrem să evităm orice risc de infectare. Consider că este un gest de responsabilitate și fac apel la brașoveni să înțeleagă situația. De asemenea, fac apel la brașovenii care se întorc din străinătate în această perioadă, să declare la graniță în mod real locul de unde vin și să respecte regulile de autoizolare temporară la domiciliu“, a declarat Costel Mihai.

Aceste măsuri se adaugă la cele anunțate de ieri de Municipalitate. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.