Scripcaru: „Din datele pe care le avem, ne așteaptă lucruri complicate în perioada următoare“. Primăria Brașov caută spații pentru încă patru centre de carantină

Primăria Brașov ia în calcul să amenajeze încă patru centre de carantină, pe lângă cele  două care există deja. Municipalitatea a preluat câteva locuri în hoteluri și în plus, a pus la dispoziție și centrul pentru persoane vîrstnice de la Noua, acolo unde în această perioadă stau angajații Direcției de Asistență Socială care nu mai merg acasă.

Însă deși nu dă cifre referitoare la numărul infecțiilor, primarul George Scripcaru vorbește despre încă patru centre noi de carantină de care ar avea nevoie Brașovul, pentru a putea înfrunta răspândirea în forță a coronavirusului, care pare iminentă. 

„Situația nu este una plăcută, una bună. Din datele pe care le avem, ne așteptăm la lucruri care sunt destul de neplăcute și de complicate în perioada următoare”, a spus primarul Brașovului, George Scripcaru, în ședința de Consiliul Local de vineri. 

În acest context, Deliberativul local a decis să facă o rectificare buegată și să pună în fondul de urgență încă 20 de milioane de lei, bani care vor acoperi acțiuniunile din următoarea perioadă.  

Cormn datelor anunțate duminică de către Direcția de Sănătate Publică Brașov, în tot județul sunt 132 de persoane în carantină instituționalizată, după ce au luat contact cu persoane confirmate sau au revenit din străinătate. Alte 2.649 erau azi, la prânz, în izolare la domiciliu. Distribuția acestora, pe localități nu a fost făcută publică. 

Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). De mai multe zile însă, Grupul de Comunicare Strategică de la nivelul Guvernului a renunțat să mai ofere date despre cazurile pe județe, astfel că nu sunt publice în acest moment, informații despre numărul de pacienți confirmati cu infecție COVID-19, nici la Brașov. 

Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv la nivel național, mai puțin de 10%, respectiv 169, au fost declarate vindecate și externate. 55 dintre ele sunt la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și  două la Cluj. În continuare, cele două externări anunțate de cel puțin două zile la Brașov, nu figurează pe statictica națională. 

1 Comentariu

  1. Aveti grija Dle PRIMAR ….ca o sa va controleze fiul de infractor, SUSANU SORIN „acest candidat” la Primarie din paretea PRO ROMANIA si seful „sefului” ANPC Mare scula acest SUSANU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.