Spitalul de Boli Infecțioase Brașov are 107 de locuri, toate repartizate pentru tratarea pacienților cu coronavirus. Purtătorul de cuvânt al spitalului: „Sunt ocupate în cea mai mare parte”

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, împreună cu purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Mariana Cocoz, au organizat ieri o videoconferință de presă, în care au încercat să ofere mai multe detalii privind „lupta cu noul coronavirus”, așa cum le place oficialilor să spună. 

Informațiile oferite de reprezentantul unității sanitare au fost puține spre deloc pentru a ne forma o imagine a situației în care se află Brașovul, din punct de vedere al răspândirii virusului. 

Mai exact, dr. Maria Cocuz a declarat că „în acest moment avem internați doar pacienți din această categorie de pacienți. Numărul paturilor este ocupat în cea mai mare parte cu pacienți”.

Intrebările directe transmise pe e-amil de BrașovMetropolitan, privind numărul de paturi puse la dispoziția acestor cazuri și numărul de pacienți confirmați, nu și-au primit răspunsul.

Numărul de persoane internate nu a fost anunțat. În aceste condiții încercăm să facem singuri matematica, sub precizarea că utilizăm doar datele pe care le avem oficial la îndemână, scrise negru pe alb în diferite documente.

Astfel, dacă este să luăm în calcul informațiile disponibile pe site-ul unității sanitare, Spitalul Clinic de Boli Infecțiose Brașov are o capacitate de 107 de locuri. Din declarația reprezentantului spitalului rezultă că numărul de pacienți internați la această unitate medicală se apropie de cifra amintită. 

Pe de altă parte, documentația care a însoțit proiectul de Hotarâre de Consiliu Județean privind măsurile ce vor fi luate în unitățile medicale brașovene pentru gestionarea crizei conținea negru pe alb, informația conform căreia la 21.03.2020, Spitalul de Boli Infecțioase mai avea doat 17 paturi libere…

 

Din videoconferința susținută de Adrian Veștea și dr. Maria Cocuz nu am primiti nici detalii privind numărul persoanelor testate nu au fost oferite, reprezentantul spitalului invocând faptul că „nu sunt abilitată să vă ofer astfel de informații”. 

În schimb, ea a menționat că la Spitalul de Boli Infecțioase sunt internate doar persoane cu COVID-19 și, până acum, nu au fost înregistrate cazuri grave ci, în cel mai rău caz medii. 

În 24 martie potrivit datelor Prefecturii Brașov, în județul Brașov sunt 1.723 de persoane autoizolate și 102 de persoane în carantină. Cinci persoane au ieșit din carantină și 90 din autoizolare după perioada de 14 zile. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.