Turele pe munte, interzise în perioada stării de urgență. Salvatorii montani sunt obligați să raporteze toate datele de identitate ale turiștilor care le cer ajutorul

Primăria Brașov a emis o atenționare prin care a anunțat că, potrivit ordonanțelor militare care reglementează libertatea de mișcare și precum și cele cuprinse în Hotărârile Comitetului Local pentru Situații de Urgență, domeniul schiabil din Poiana Brașov și traseele montane sunt închise, total.

„Indiferent că este vorba de schiul de tură, pe domeniul schiabil, sau de drumeții pe potecile de pe Tâmpa sau Postăvarul, acestea se sancționează conform prevederilor legale. Totodată, în cazul în care este nevoie de intervenția Serviciului Salvamont, salvatorii montani au obligația de a comunica datele de identitate a persoanelor care au fost salvate, pentru a se lua măsurile legale de sancționare, prevăzute în Ordonanțele Militare, respectiv, pentru persoanele fizice, amendă între 2.000 și 20.000 de lei, iar pentru persoanele juridice, între 10.000-70.000 de lei”, a anunțat Primăria Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.