388 de braşoveni se află în carantină şi peste 5000 sunt în autoizolare la domiciliu

388 de persoane se află în carantină, iar 5.055 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, în juețul Brașov. Datele sunt valabile pentru ziua de sâmbătă, 11 aprilie, ora 13.00, după cum a informat Direcția de Sănătate Publică Brașov. 

„În ultimele 24 de ore s-au efectuat 1.285 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. S-a constatat un caz de nerespectare a acestor condiții, persoana respectivă fiind sancționată și plasată în carantină instituționalizată, urmând a suporta costurile acesteia”, a mai informat DSP. 

Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu preponderență ale celor privind restricțiile de circulație, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 330 de sancțiuni, în valoare de peste 546.000 lei. Polițiștii brașoveni au verificat, de asemenea, un număr de 27 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență, aplicându-se 5 sancțiuni, în valoare de 25.500 de lei, pentru fapte de natură economică.

În total 24.984 de persoane se află în carantină instituţionalizată pe teritoriul României, iar alte 74.233 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit sursei citate, de la intrarea în vigoare a Ordonanţei militare nr. 2 şi până în prezent au fost plasate în carantină instituţionalizată 1.977 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. 
De asemenea, 92 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până sâmbătă, pe teritoriul României au fost confirmate 5.990 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 758 au fost declarate vindecate şi externate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.