O asistentă de 58 de ani de la Spitalul Militar Brașov a pierdut războiul cu noul coronavirus

O asistentă medicală de la Spitalul Militar Regina Maria din Brașov infectată cu noul coronavirus a decedat  sâmbătă dimineața, în jurul orei 2.00. Este vorba despre un cadru medical în vârstă de 58 de ani, transferat pentru tratament la o unitate spitalicească din București. Asistenta a ajuns în Capitală în urmă cu 3 zile, în stare gravă, cu  ajutorul SMURD. Conform newsbv.ro, asistenta era fumătoare și se pare că avea probleme medicale pulmonare. Pe de altă parte, ea a fost diagnosticată inițial cu gripă. 

UPDATE – 12.04.2020, ora 9.00

Grupul de Comunicare Strategică a inclus decesul asistentei medicale de la Spitalul Militar Brașov în statistica oficială a deceselor persoanelor cu COVID-19. Conform datelor oficiale, femeia în vârstă de  58 de ani și avea și alte boli, respectiv ateroscleroză, obezitate.

 Conform sursei amintite, recoltarea probei COVID-19 s-a făcut în  31 martie,  iar rezultatul pozitiv a fost emis în 1 aprilie.   Asistenta a fost internată la Spitalul Pneumoftiziologie Brașov (spital suport) în data de 2 aprilie, iar starea pacientei s-a agravat, motiv pentru care, în data de 6 aprilie, a fost transferată la Spitalul Militar Brașov – Secția ATI cu diagnosticul: pneumonie COVID-19. În aceeași zi, a fost transferată prin SMURD la Spitalul Colentina București cu insuficiență respiratorie, unde a și decedat în 11 aprilie. 

** 

Ştire iniţială – sâmbătă, 11.04.2020

Pacienta a fost ajuns la București, pentru tratament, iar la un moment-dat a dat semne de recuperare, fiind detubată vineri. După puțin timp, starea de sănătate s-a înrăutățit și a decedat.

Femeia ar fi luat virusul de la soțul ei.  Totodată, se pare că soțul și fata decedatei au virusul și sunt, acum, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brașov.  

„Respectand toate regulile definitiei de caz, la primele simptome, a aplicat procedura in vigoare, a apelat la 112, si-a anuntat colegii ca urmeaza sa fie internata in Spitalul de Infectioase, impreuna cu sotul si fiica lor, au fost spitalizati si tratati cu atentie. La cateva zile devenea brusc dispneica, investigatiile paraclinice anuntau un declin al starii de sanatate, motiv pentru care a fost transferata la Spitalul Clinic Colentina din Bucuresti, prin grija colegilor de la SMURD. A fost inconjurata cu colegialitate si deplina atentie, reactionase uimitor de bine la tratamentul aplicat, in conformitate cu toate ghidurile in vigoare, fiind chiar si detubata ieri! Bucuria unui caz cu evolutie favorabila a fost brusc intrerupta, inima ei a refuzat sa mai bata, dupa ce s-a oprit in zorii zilei de 11 aprilie 2020!”, a spus comandantul SPitalului Militar Braşov, dr. Alexandru Keresztes. 

Este al doilea deces al unui cadru medical, în România, după cel al ambulanțierului de la Suceava.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.