Lupta împotriva secetei începe, la Braşov, cu un grup de suport

Lupta împotriva efectelor grave pe care seceta le poate avea asupra economiei locale şi naţionale a început la Braşov printr-o comisie. Prefectul judeţului, Cătălin Văsii a avut ieri o întâlnire şi o „discuţie informală” cu Claudia David, directorul executiv al Direcţie pentru Agricultură Judeţeană, pe tema efectelor secetei asupra culturilor agricole din Braşov. Prefectul a decis, astfel, să constituie la nivelul judeţului, un grup de suport tehnic, care, printre altele, se va ocupa să păstreze legăturile între Centrul Operaţional din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Chiar dacă, din câte am aflat de la d-na director executiv, în judeţul nostru nu putem vorbi, în acest moment, de secetă pedologică, ne pregătim pentru a putea face faţă unei eventuale situaţii de risc generate de scăderea conţinutului de umiditate din sol până la secetă pedologică. În acest sens, în prima etapă, având ca bază legală Ordinul comun al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al ministrului Afacerilor Interne, vom constitui, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, un Grup de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice având ca efect seceta pedologică”, a declarat prefectul Braşovului.

Grupul de suport tehnic va avea atribuţii de coordonare a acţiunilor specifice şi de asigurare a legăturilor cu Centrul operaţional din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi cu Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, va primi şi transmite rapoartele operative şi va participa la evaluarea pagubelor produse de seceta pedologică, precum şi la întocmirea proceselor-verbale de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole, dacă este cazul. Din Grupul de suport tehnic vor face parte reprezentanţi ai Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Braşov, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei”, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Braşov şi Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud, a anunţat Instituţia Prefectului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.