Secretarul județului explică de ce Consiliul Județean Brașov nu poate rechiziționa Spitalul de Psihiatrie de pe str. Eminescu

Deși grupul de consilieri județeni PSD a lansat către administrația județeană propunerea de a rechiziționa pavilionul de pe str. Mihai Eminescu a Spitalului de Psihiatrie și Neurologie, secretarul județului, Marian Dumbrăveanu, a explicat de ce acest lucru este imposibil în cazul de față. 

Maria Dumbrăveanu susține că imobilul nu poate fi rechiziționat întrucât procedura, care ar începe după 30 aprilie, când expiră contractual de închiriere, ar dura mai mult de 15 zile. Pe de altă parte, starea de urgență este decretată numai până la data de 15 mai, iar rechiziționarea s-ar putea face numai pentru aceste 15 zile cât aceasta este valabilă.

„Conform legislației, se constituie o Comisie Județeană de Rechiziționare, care este condusă de prefectul județului, care emite un ordin în acest sens. Toată procedura ar dura foarte mult și ar fi imposibil să se încheie înainte de 15 mai, când expiră starea de urgență”, a explicat Maria Dumbrăveanu.

Reamintim că Grupul de consilieri județeni ai PSD a solicitat ieri ca administrația județeană să înceapă procedurile de rechiziționare a clădirii, având în vedere că vorbim despre o situație de urgență. Aleșii PSD declaraseră, în cursul dimineții, că nu vor vota pentru hotărîrea prin care managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie este mandatat să negocieze închirierea pe încă două luni a clădirii.

Până la ședință însă, aceștia se pare că s-au răzgîndit și în momentul în care președintele CJ a propus ca suma acceptată să nu treacă de 10.000 de euro/lună, cât e acum, social-democrații au votat pentru. „Dacă negocierile eșuează, propun să se rechiziționeze clădirea”, a declarat ieri, în timpul ședinței prin vieoconferință, liderul grupului PSD, Adrin Iatan.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.