Spitalul Județean Brașov pregătește aparatul de testare COVID. Acesta va funcționa în secția „suspect COVID” din Pavilionul Tractorul

Noul echipament  Real Time  PCR cu sistem automat robotizat de extracție AN, care permite testarea COVID a fost instala în „ secția medicală suspect COVID”  de la Pavilionul Tractorul al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

„În momentul de față suntem în faza de validare a metodei, de pregătire a personalului, iar de săptămâna viitoare vom lucra în două ture în acest laborator. Cu ajutorul acestui aparat se vor putea procesa 48 probe dintr-un kit de 96 cu timp de extracție de 118 minute și setare PCR – 22 minute. Acest echipament se alătură celorlalte pe care le aveam dar care nu sunt automate si au un timp mai mare de procesare.”, au anunțat reprezentanții spitalului. 

 Măsurile anti-covid de la Spitalul Județean Brașov: 

  • În sediul central a fost pregătită o secție chirurgie „suspect COVID” cu linie gardă separată 
  • La Pavilionul Tractorul unt două secții medicale „suspect Covid” cu 24 saloane cu linie de gardă separată 
  • În acest moment în Pavilionul central se află o secție Terapie intensivă COVID cu 10 paturi dotate cu aparatura necesară pentru susținerea funcției vitale. Aici există o rezervă de încă cinci cu dotare similară, aceasta urmând a fi folosită în caz de nevoie. 
  • Spitalul s-a organizat  astfel încât să poată primi urgențe în secții medicale sau chirurgicale non-COVID.
  • Pentru pacienți cu urgență medicală sau chirurgicale există spații separate cu personal separat care asigură gardă. A fost creat un creat circuit separat pentru aceste sectoare pentru a reduce infectare a celorlalți pacienți. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.