Cum au scăpat cadrele medicale de la Spitalul Județean Brașov de infecția cu noul coronavirus

Dacă în alte orașe din țară au apărut cazuri de medici infectați cu noul coronavirus, cel puțin până acum, cadrele medicale de la Brașov au scăpat, daca e să ne luăm după datele raportate de Direcția de Sănătate Publică.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, reprezentanții unității au spus că acest lucru se datorează „colegilor noștri care au o înaltă pregătire profesională și care și-au însușit perfect și metodele de prevenire și securitate”.
La această unitate au fost organizate  linii de gardă multiple, au mai spus reprezentanții spitalului.

Pe de altă parte, trebuie menționat că Spitalul Județean nu este unitate „din prima linie”, ci Spitalul de Boli Infecțioase, urmat de Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Psihiatrie și Neurologie.

Din datele cunoscute public până acum, la Județean până săptămâna trecută ajunseseră doi pacienți cu CoVID-19 care au avut nevoie să fie internați la secția de ATI.

În plus, subliniem că în ciuda faptului că în datele oficiale transmise de la București, Brașovul figurează cu zero cazuri de infecție în rândul cadrelor medicale, la nivel local sunt deja cunoscute cazurile angajaților de la substația de Ambulanță Codlea, unde cinci au fost testați pozitiv în ultimele zile.

​​​Conform informarii făcute de Grupul de Comunicare Strategică vineri seara, 474 de cadre medicale din România sunt infectate cu coronavirus, 318 dintre ele fiind la Suceava. Bucureștiul a raportat și el 65 de cadre medicale care au COVID-19, potrivit datelor centralizate până vineri, la ora 13. În Arad și Hunedoara, alte două focare de coronavirus, câte 24 de cadre medicale s-au îmbolnăvit.

Astfel, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, din raportările primite de INSP din teritoriu, distribuția îmbolnăvirilor cadrelor medicale pe județe sunt:

Alba – 2
Arad – 24
București – 65
Bistrița Năsăud – 3
Botosani – 1
Cluj – 3
Constanța – 1
Covasna – 8
Dâmbovița – 1
Galați – 7
Hunedoara – 24
Ias – 5
Mehedinți – 1
Neamț – 7
Suceava – 318
Timiș – 2
Vrancea – 2

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.