Un deces pe fond de CoVID a ajuns în statistica oficială abia după 4 zile. Motivul invocat de DSP: „deficiență tehnică” la… fax

Un deces de la Spitalul Universitar din București a ajuns în statistica oficială a Institutului Național de Sănătate Publică după patru zile și după ce a fost semnalat de către presă, Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB) explicând că a fost vorba de „deficiențe tehnice”.

Mai exact, potrivit explicațiilor oficiale, nu a mers faxul.

„Deficiențe tehnice înseamnă că de pe numărul de fax la care se raporta inițial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB”, se arată într-o precizare oficială a Grupului de Comunicare Strategică. Mai exact, spitalul a raportat însă faxul de la DSP nu funcționa.

Cazul femeii de 84 de ani care a murit la Spitalul Universitar din cauza COVID-19, pe 27 martie, dar nu a fost raportat, a fost semnalat inițial de presă.

Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare.

Conform Grupului de comunicare strategică, răspunsul spitalului este că în 27 a fost înregistrat decesul unei persoane infectate cu noul coronavirus. Cazul ar fi fost raportat de către spital Direcției de Sănătate Publică București, însă aceasta a „uitat” să-l raporteze către Institutul National de Sănătate Publică. Explicația oficială a autorităților: „deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.